Розглянуто № 707 NonRP дії+також халатність від працівника НПУ.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Владислав Савчин

02 | Лідер НПУ у відставці
Реєстрування
15 Тра 2024
Дописи
175
Реакції
121
Бали
48
  1. Нікнейм гравця: 6889346, 6891790
  2. Особистий нікнейм: Моріс Шадоу
  3. Суть скарги: Я, Моріс Шадоу, підійшов до працівника НПУ. У відповідь почув команду "відійдіть на 5 метрів". Я запитав: "На якій підставі?", проте працівник проігнорував моє звернення, не надавши жодного пояснення або посилання на внутрішні статті чи накази.

Згідно з принципами сервера, співробітник державної структури має представитись, пред’явити посвідчення та діяти згідно із роллю. Непредставлення себе при взаємодії з гравцем — це порушення.

Після цього я сів у автомобіль. Працівник підійшов та наказав вийти з авто, при цьому не представився, не пред’явив службове посвідчення, як того вимагають як RP-правила, так і IC закон "Про Національну поліцію" (стаття 18). На моє питання "Ви хто?" — відповіді не було. Замість цього була застосована фізична сила без попередження, що є порушенням RP-норм та IC-закону.

Якщо працівник неправомірно застосував вимогу — можна аргументувати, що це перевищення повноважень або порушення ролі з боку працівника.

Я знову сів у транспорт, оскільки не отримав жодної адекватної реакції чи законного обґрунтування. У відповідь працівник дістав тайзер та здійснив постріл, хоча застосування спецзасобів можливе лише у разі реальної загрози життю чи здоров'ю, чого з мого боку не було. Це є порушенням правил Ескалації Сили.

На сервері застосування спецзасобів, як‑то тайзер, повинно бути обґрунтованим (наприклад: реальна загроза, відповідна рольова ситуація). Застосовано без видимої підстави — може бути порушенням.

Далі мене затримали без чіткого формулювання статті. Лише після запитань я почув "стаття 10.10", а згодом і "10.9", що свідчить про необґрунтованість та невпевненість працівника у своїх діях.

Крім того, при оформленні мене в ділянці, працівник зробив скан пальця, хоча я був у рукавицях. Це є нонРП дією, оскільки в реальному житті сканер не зміг би зчитати відбиток пальця через тканину. Також, працівник не провів обшук.

Дія, яка не відповідає логіці ролі (наприклад: сканування пальців у рукавицях, тобто технічно невиправдана в грі) — це порушення РП‑логіки. Якщо працівник застосував метод, який не вміщується у встановлену рольову механіку — це аргумент. На сервері встановлено, що держоргани мають дотримуватися процедури. Якщо це порушено — наприклад, працівник не пояснив підставу, не представився, то це — порушення внутрішніх правил організації.

Прошу адміністрацію сервера перевірити дії даного працівника НПУ на предмет:
    • порушення процедури ідентифікації (непредставлення),
    • необґрунтованого застосування сили та спецзасобів,
    • застосування нонРП дій (скан пальця в рукавицях),
    • можливого аб’юзу системи статей (10.9 / 10.10 без підстав),
    • порушення внутрішніх RP-правил та IC-законів.

Тайм коди: 00:30, 01:50, 05:20, 08:20 (ПРОХАННЯ: Переглянути весь фрапс, тоді буде видно всю ситацію)
  4. Докази (скріншот/відео): Тик (В разі чого, відео, ще грузиться,якщо його не буде почекайте)
  5. Дата порушення: 19:57

Дякую за увагу!

Останнє редагування:

Назарій Коваль

02 | Західна Україна
Реєстрування
13 Бер 2025
Дописи
64
Реакції
40
Бали
21
Вітаю!
Після перегляду наданих вами відеодоказів, а також відеоматеріалів від працівника поліції, мною прийнято наступне рішення:

• У діях працівників поліції не виявлено порушень щодо вашого арешту .
  • Використання тайзера було доцільним, оскільки ви одразу намагалися сісти в автомобіль
  • Перевірка розшуку в планшеті також була здійснена правильно.
  • Щодо правильності відіграваня RP-ситуації та знання статей, із даним співробітником буде проведена сувора бесіда.

Разом з тим, у вашій поведінці було зафіксовано порушення пункту 6.28 “Втручення у RP-ситуацію”:

Заборонено втручатися в RolePlay-ситуації, до яких ваш персонаж не належить.
Наприклад: бігати, стрибати, кататися навколо учасників RP-події, провокувати їх, створювати перешкоди чи псувати ігрову атмосферу.

Покарання: Деморган 30–60 хвилин.
Приклад: Поліцейський проводить процесуальні дії з громадянином, а інший гравець підходить і починає втручатися або відволікати, чим заважає RP-процесу.

На перший раз вам оголошується усне попередження.
У разі повторення подібних дій буде застосовано покарання згідно з правилами сервера Ukraine GTA.
Розглянуто!

Назарій Коваль

02 | Західна Україна
Реєстрування
13 Бер 2025
Дописи
64
Реакції
40
Бали
21
Вітаю!
Після повторного розгляду вашої скарги виношу наступний вердикт:​

🔹 Працівник НПУ Ілля Дороженко
📘 Порушення: п. 2.40 “NonRP Держ” — заборонено масово порушувати правила державних організацій та канони RP, не відпрацьовувати RP-роль свого персонажа тощо.
⚖️ Покарання: Warn

🔹 Гравець Моріс Шадоу
📘 Порушення 1: п. 6.28 “Втручення у RP-ситуацію” — заборонено втручатися в RolePlay-ситуації, до яких ваш персонаж не належить (бігати, стрибати, кататися навколо учасників, провокувати або заважати RP-процесу).
⚖️ Покарання: Деморган 30 хвилин

📘 Порушення 2: п. 5.10 “Неповажне ставлення до гравців” — заборонено висловлювання, що принижують честь і гідність інших гравців.
💬 Фрагмент (таймкод 1:20): “Нехай твій Дорошенко зробить свій мікрофон — він його в жопу засунув.”
⚖️ Покарання: Мут 90 хвилин

📘 Порушення 3: п. 6.18 “Перетяг RP-ситуації” — навмисне затягування RP-ситуації на свою користь, створення умов, коли інші гравці не мають вибору у своїх діях.
💬 Фрагмент (таймкод 8:17): “В мене немає з собою паспорту.”
⚖️ Покарання: Деморган 30 хвилин

Рішення прийнято відповідно до правил серверу Ukraine GTA.
Перерозглянуто!

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі