Розглянуто № 714 Мас порушення від Норт Фрей | ЧС гос

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Дава Боршук

Top 1 UG Player 🥷
Реєстрування
5 Лют 2023
Дописи
146
Реакції
111
Бали
48
Форма подачі скарги:
  1. Нікнейм гравця: Норт Фрей
  2. Особистий нікнейм: Дава Борщук
  3. Суть скарги: Я спокійно катався по карті. Під’їхав до чорної машини й сів у свій автомобіль. З чорної машини вийшов співробітник СБУ — Норт Фрей. Він вийшов із машини та почав бігати з тейзером у руках. Я не приділив цьому особливої уваги і поїхав далі.

• Таймкод (00:17) — Норт Фрей без жодної причини та без попередження відкрив по мені вогонь. Це було першою різкою ескалацією: замість словесної вимоги або застосування меншого засобу (наприклад, тейзера), він одразу почав стріляти.
    • У відповідь я відкрив вогонь в рамках самооборони — мої дії були направлені на захист життя після незаконної стрілянини по мені. Це повністю IC-причина для відповіді вогнем.
    • Після цього почалася перестрілка. Коли він зрозумів, що не зможе мене вбити, він застосував тейзер. Тейзер не був застосований у спину, тобто це виглядає як ПГ (порушення правил) — таймкод (00:54).

Процедурні порушення і невірні дії (таймкоди)

1. Невірна / надмірна застосована сила: відкрив вогонь без попередження — таймкод (00:17) — порушення стадії застосування сили (має бути словесне попередження / менш небезпечні заходи перед стріляниною).
    2. Міранда / зачитка прав — порушення кількості та черговості:
      • Перша зачитка: (02:55 – 03:05).
      • Друга зачитка: (03:14 – 03:27).
      • Третя зачитка: (05:39 – 05:55).
        Згідно з правилами, міранду зазвичай зачитують двічі; повторна/третя зачитка виглядає як порушення процесу.
    3. Не встановив особу перед реалізацією прав: він не представився і не встановив мою особу перед тим, як викликати адвоката — це порушує КпКУ (повинно бути встановлення особи перед реалізацією прав, таких як дзвінок адвокату). Таймкод, де це видно: (07:50).
    4. Невидача телефонного дзвінка затриманому: по таймкоду (08:55 – 09:28) мені не дали здійснити телефонний дзвінок; анімації/дії, що підтверджували б, що я дістаю телефон, не було — порушення прав затриманого на дзвінок.
    5. Неправильне вилучення речей / оформлення експертизи: по таймкоду (10:36 – 11:15) він вилучив «петрушку» та зброю, але експертиза/оформлення були проведені неправильно — мав би бути прописаний /try (RP-формат) або інший коректний протокол; натомість він відіграв це у голосовому чаті — ще одне порушення процедур.
    6. Вимога паспорта в наручниках: по таймкоду (11:23 – 12:08) він просив паспорт, але я не міг його надати, бо перебував у наручниках — неправомірна вимога в тій ситуації.
    7. Пізнє показання посвідчення: тільки по таймкоду (12:14) він захотів показати мені своє посвідчення, але це було вже пізно — всі процесуальні дії були завершені раніше (порушення порядку).
    8. Надання занадто великої кількості статей / обвинувачень: по таймкоду (13:37 – 13:44) він виписав мені більше ніж 4 статті — це вважаю перевищенням або порушенням.
    9. Стрілянина в інтер'єрі: по таймкоду (14:34) була стрілянина в інтер'єрі — вимагаю жорсткого покарання за це (деталі нижче).

Підсумкові порушення

• Незаконне застосування вогнепальної зброї без попередження (00:17).
    • Невірна черговість та кількість зачиток прав (міранда) — тричі.
    • Не представився, не встановив особу перед викликом адвоката (КпКУ порушення).
    • Заборона телефонного дзвінка затриманому (08:55–09:28).
    • Неправильне вилучення та документування речей (10:36–11:15) — RP/процедурне порушення.
    • Надмірна кількість виписаних статей (13:37–13:44).
    • Стрілянина в інтер’єрі (14:34).

Прохання / вимоги

1. Розглянути факт неналежного застосування сили зі сторони Норта Фрея (відкриття вогню без попередження) — притягнути до дисциплінарної/ігрової відповідальності.
    2. Звернути увагу на процесуальні порушення (невстановлення особи, неправильна зачитка прав, заборона дзвінка) як порушення КПКУ / внутрішніх правил.
    3. Вжити заходів щодо неправильного вилучення речей та відсутності коректного оформлення (RP-порушення).
    4. Накласти покарання за стрілянину в інтер’єрі і за порушення правил застосування сили: прошу дати йому ЧС Гос + WARN (попередження) + Деморган та бан за масові порушення (зокрема за ПГ і за ігнорування процесуальних норм).
    5. Розглянути можливість блокування/тимчасового відсторонення до завершення розслідування інциденту.
  4. Докази (скріншот/відео): БАМС
  5. Дата порушення: 25.10.2025

Одін Пейс

Адміністратор | Західна Україна
Адміністратор
Реєстрування
15 Вер 2023
Дописи
246
Реакції
127
Бали
88
Вітаю!
Розглянувши вашу скаргу, виношу вердикт:
Гравець Норт Фрей [6878726] отримує настпуні покарання
Правила державних організацій

2.32. Заборонено порушувати правила серверу. | Догана
2.28. Заборонено використовувати електрошокер для затримання/нейтралізації гравця під час того, як він стріляє зі зброї. | Догана

2.22. Заборонено проявляти поведінку, неналежну працівнику державних організацій. | Попередження

Правила UKRAINE GTA

6.13. "PG" - Powergaming - уявлення гравцем себе супергероєм, відсутність інстинкту самозбереження, також враховуються випригування з потягу на ходу, стрибання під потяг, тощо. | Деморган 60 хвилин
6.30. "Стрільба в інтер'єрі" - Заборонена стрільба/бій в інтер’єрі. | Деморган 60 (на наступний раз WARN)
/jail 120
Схвалено

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі