Розглянуто 100710 // порушення правил держ. орг.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Сергій Мудрак

Енергійний!
Активний гравець
Реєстрування
22 Січ 2024
Дописи
775
Реакції
417
Бали
83
1. Ваш нікнейм: Сергій Мудрак
2. Нікнейм порушника: сергій квенті 100710
3. Назва організації порушника: СБУ
4. Суть скарги: відповідно до правил державних організацій:

2.4. Працівник повинен ввічливо звертатися до жителів міст/сіл — Попередження / Догана
2.34. Заборонено використовувати службовий транспорт у власних цілях — Попередження / Догана
2.21. Заборонено карати громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення або злочин, не маючи доказів протиправних дій — Попередження / Догана
9. Працівникам СБУ категорично заборонено зупиняти громадян без поважної підстави —
Попередження / Догана

Я помітив двох співробітників Служба безпеки України біля автосалону середнього класу. Я підійшов та поцікавився, з якою метою вони перебувають біля автосалону. У відповідь один зі співробітників почав спілкуватися у voice-чаті щодо перевірки документів, не відреагувавши на моє питання, та лише один раз надав системну вимогу пред’явити документи.
Пояснення щодо причини їх перебування на службовому транспорті я не отримав. Замість цього співробітник на ім’я «Сергій Квенті 100710» застосував до мене кайданки за так звану «непідкору». При цьому не було проведено належної RP-відігровки в чат "системного прохання" — мене без відповідних дій узяли за руки та посадили до службового автомобіля.

Причина зупинки була необґрунтованою (формулювання «можливо в орієнтуванні» не є достатньою підставою).
Співробітник звертався до мене на «ти», що є порушенням субординації та правил ввічливого спілкування.
Також працівник порушував ПДР, що є недопустимо
Можливо його використання службового транспорту було у власних цілях.
Під час доставлення до відділку НПУ співробітник не відіграв отримання ключів від дверей у лейтенанта та відкриття дверей (ані текстово, ані у voice-чаті).
Після мого прохання перейти до текстового чату («в чат пиши») співробітник проігнорував це та продовжив спілкування лише голосом.

Відеозапис з мого боку обірвався, однак співробітник, відповідно до правил, повинен мати повний відеодоказ ситуації. Прошу переглянути в нього повний відеозапис, з’ясувати причину перебування на службовому авто біля автосалону.
Прошу провести перевірку та, у разі підтвердження порушень, притягнути співробітника до відповідальності згідно з правилами державних організацій.
Однак після того як співробітник мене пробив по базі данних, відпустив, але це вже було надто пізно, через такі не дуже правильні дії.
5. Доказ порушення (скриншот/відео):
1 частина
2 частина
6. Дата порушення: 28.02.2026

Тайм-коди до 1 частини:
0:39 = співробітник СБУ підійшов до мене
від 0:40 до 2:08 = запрошував документи, не системно, і так як я був без звуку це не було зрозуміло
2:09 = працівник бере мене в кайданки

Сергій Квенті

Кошовий отаман
Реєстрування
5 Вер 2024
Дописи
89
Реакції
77
Бали
63
Я, Сергій Квенті, під час виконання службових обов’язків прибув до автосалону середнього класу, де перебував мій напарник та невстановлена особа.

З метою виконання службових повноважень я підійшов до громадянина, представився, повідомив своє прізвище, посаду та підрозділ, пред’явив службове посвідчення та надав можливість з ним ознайомитися.

Я чітко повідомив правову підставу звернення — пункт 1 статті 9 Закону України «Про Службу безпеки України», відповідно до якого співробітники СБУ мають право перевіряти документи, що посвідчують особу, за наявності обґрунтованих підстав.

Громадянину було повідомлено, що за наявними орієнтуваннями та зовнішніми ознаками він підпадає під опис особи, яка може перебувати в розшуку, у зв’язку з чим виникла необхідність перевірки документів.

На законну вимогу пред’явити документ, що посвідчує особу, громадянин документ не надав та фактично відмовився виконати вимогу.

З метою встановлення особи було проведено перевірку за відповідними інформаційними обліками (фотооблік, дактилоскопічні дані, бази даних правоохоронних органів). Особу встановлено.

Після додаткової перевірки по базі розшуку інформація про перебування громадянина в розшуку не підтвердилася.

У зв’язку з відсутністю законних підстав для подальшого обмеження свободи, особу було відпущено.

Повідомляю, що під час виконання службових обов’язків діяв виключно в межах наданих законом повноважень, службове посвідчення пред’явив, правові підстави роз’яснив, порушень законодавства з мого боку допущено не було.

Відносини з моїм рішенням можете написати заяву прокуратуру

Сергій Квенті

Кошовий отаман
Реєстрування
5 Вер 2024
Дописи
89
Реакції
77
Бали
63
Стаття 9. Права Служби безпеки Східної України Для виконання покладених завдань СБУ має право:

перевіряти документи, проводити огляд осіб, речей та транспортних засобів;

Сергій Квенті

Кошовий отаман
Реєстрування
5 Вер 2024
Дописи
89
Реакції
77
Бали
63
Додатково повідомляю, що з мого боку вимоги службової дисципліни та субординації порушені не були. Спілкування з громадянином здійснювалося у коректній формі, без приниження честі та гідності, без перевищення службових повноважень.

Вважаю, що у своїй скарзі громадянин викладає обставини недостовірно та надає інформацію, яка не відповідає фактичним подіям.

Мої дії були правомірними, обґрунтованими та здійснювалися виключно в межах чинного законодавства України.

Сергій Мудрак

Енергійний!
Активний гравець
Реєстрування
22 Січ 2024
Дописи
775
Реакції
417
Бали
83
Я, Сергій Квенті, під час виконання службових обов’язків прибув до автосалону середнього класу, де перебував мій напарник та невстановлена особа.

З метою виконання службових повноважень я підійшов до громадянина, представився, повідомив своє прізвище, посаду та підрозділ, пред’явив службове посвідчення та надав можливість з ним ознайомитися.

Я чітко повідомив правову підставу звернення — пункт 1 статті 9 Закону України «Про Службу безпеки України», відповідно до якого співробітники СБУ мають право перевіряти документи, що посвідчують особу, за наявності обґрунтованих підстав.

Громадянину було повідомлено, що за наявними орієнтуваннями та зовнішніми ознаками він підпадає під опис особи, яка може перебувати в розшуку, у зв’язку з чим виникла необхідність перевірки документів.

На законну вимогу пред’явити документ, що посвідчує особу, громадянин документ не надав та фактично відмовився виконати вимогу.

З метою встановлення особи було проведено перевірку за відповідними інформаційними обліками (фотооблік, дактилоскопічні дані, бази даних правоохоронних органів). Особу встановлено.

Після додаткової перевірки по базі розшуку інформація про перебування громадянина в розшуку не підтвердилася.

У зв’язку з відсутністю законних підстав для подальшого обмеження свободи, особу було відпущено.

Повідомляю, що під час виконання службових обов’язків діяв виключно в межах наданих законом повноважень, службове посвідчення пред’явив, правові підстави роз’яснив, порушень законодавства з мого боку допущено не було.

Відносини з моїм рішенням можете написати заяву прокуратуру

Щодо ситуації біля автосалону
З вашого боку було зазначено, що ви перебували там для «перевірки документів». Однак виникає питання щодо законності та обґрунтованості таких дій. Ви прибули без виклику чи зафіксованого порушення. Також другий співробітник прибув на вертольоті — прошу пояснити підстави використання службового авіатранспорту в цій ситуації, оскільки це виглядає як використання службового транспорту в особистих цілях. Також прошу надати адміністрації запис із увімкненим звуком у Discord, щоб було зрозуміло, з якої причини ви прибули на місце.

Щодо затримання.
Під час затримання не було відіграно необхідні RP-дії. Зокрема:
Не було надано системних трьох прохань про надання паспорта.
Не було дотримано належної процедури комунікації перед застосуванням заходів.
Саме через відсутність коректної процедури я не надав паспорт, так як звуку я немав в той час.

Щодо субординації.
Під час спілкування було звернення на «ти». Відповідно до правил субординації, службова комунікація має відбуватися у формі «Ви», «Пане» тощо. Використання "ти" це вже є порушенням субординації, тому що ви маєте звертатися ввічливо - "Ви", "Пане".

Ярослав Свиридов

ГА | Чорноморський край
Головний Адміністратор
Реєстрування
11 Жов 2024
Дописи
2,565
Реакції
1,649
Бали
253
Вітаю

Розглянувши вашу скаргу виношу вердикт, що:
Гравець ID: 100710 отримає покарання, а саме:
Працівник отримає догану за спілкування на "ти".

Розглянувши вашу скаргу виношу вердикт, що:
Гравець ID: 88598 отримає покарання, а саме:

5.1. "MG" - Metagaming - Надсилання повідомлень, що містять OOC інформацію в IC чаті (з реального світу в ігровий світ - змішування чатів). До уваги також береться “)”, “.”, “?” тощо. | Мут 30 хвилин

РОЗГЛЯНУТО

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі