Зачинено [267] Внесення змін до КПК

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Олександр Адамс.

Адміністратор | Північна Україна
Адміністратор
Реєстрування
31 Жов 2025
Дописи
751
Реакції
190
Бали
159
Додати статтю (ЗМІНИ В КПК, В НАЗВІ ТЕМИ ТЕХНІЧНА ОПИСКА ЯКУ Я НЕ МОЖУ ПОМІНЯТИ)
Стаття 114 Підготовче судове засідання
1. Після отримання обвинувального акта, не пізніше трьох днів з дня його надходження призначає підготовче судове засідання, в яке викликає учасників судового провадження.
2. У підготовчому судовому засіданні суд має право прийняти такі рішення:

1) повернути обвинувальний акт, якщо вони не відповідають вимогам цього Кодексу;

2) призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта.

3. Ухвала про повернення обвинувального акта може бути оскаржена в апеляційному порядку.

4. У випадку визнання вини обвинуваченим суд має право скласти вирок у підготовчому судовому засіданні

Ольга Княгиня

Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
26 Вер 2023
Дописи
1,018
Реакції
1,203
Бали
643
порушення правил серверу

Реєстрування
11 Бер 2025
Дописи
185
Реакції
27
Бали
177
Службове повідомлення!
У зв'язку із виконанням обов'язків та чинним законодавством, я Голова Парламенту Ваня Ткач,
ПОВІДОМЛЯЮ:
1. Законопроект буде передано на голосування парламенту.
2. Повідомити особу про розгляд законопроєкту.

Данило Аккерман

Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
30 Жов 2024
Дописи
783
Реакції
272
Бали
279
Адреса
Kropyvnytskiy
Вітаю. Щодо вашого законопроекту, хочу повідомити, що в підписані буде відмовлено по наступним причинам:

1. Учасники суду в силах розглянути обвинувальний акт, не створюючи підготовчого судового засідання, як це указано тут:

3.3. Перед початком засідання Прокурор та Суддя зобов’язані ознайомитися з усіма документами, що стосуються конкретної справи — перевірити їх на наявність помилок, невідповідностей або відсутніх матеріалів.

2. Цитую: "не пізніше трьох днів з дня його надходження призначає підготовче судове засідання", це також є порушенням цього пункту правил ведення кримінальної справи:

1.4. Кримінальна справа має бути завершена у строк не більше 7 днів з моменту відкриття, після чого її необхідно передати до суду.
Тому підготовче судове засідання попросту відтягує завершення судової справи.
Також з цих же правил є пункт:

6.3. Якщо слідство перевищує встановлений 7-денний строк, а об’єктивні причини не доведені, справа анулюється, а відповідальні особи притягуються до дисциплінарної відповідальності.
Треба враховувати всі обставини, адже навіть підготовче судове засідання може бути перенесено. І це вже створює проблеми по строкам справи.

Я розумію ваше бажання зробити "фулл РП" кримінальні справи, але ми також повинні орієнтуватися на правила серверу. В правилах серверу вказано порядок ведення справи та судового розгляду зрозумілим для всіх, навіть ті хто погано розуміє кримінальну юстицію та базу юридичних знань.

Зачинено.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі