Дава Боршук
Top 1 UG Player 🥷
- Реєстрування
- 5 Лют 2023
- Дописи
- 146
- Реакції
- 111
- Бали
- 48
Форма подачі скарги:
- Нікнейм гравця: ///6861366///6880730///6779088///6942///6880230
- Особистий нікнейм: Дава Борщук 4538
- Суть скарги:
- 📌 Офіційне звернення щодо масових порушень RP, прав людини та службової етики співробітниками СБУ м.К, а також з вимогою зняття лідера фракції
Шановне керівництво, адміністрація та відповідальні особи за контроль фракційної дисципліни. Звертаюсь до вас у зв’язку з надзвичайно серйозною ситуацією, яка трапилася зі мною під час звичайної присутності біля будівлі СБУ м.К. Цей випадок не просто викликав у мене глибоке розчарування, а й змусив поставити під сумнів справедливість, об’єктивність та функціональність державних структур у межах RP-процесу. Порушення, які були допущені, є настільки масштабними, що стосуються не лише внутрішнього кодексу фракції, а й базових людських прав, а також репутації всього проєкту.
Початок ситуації зафіксований на відео з таймкодом 0:23, де чітко видно, що я перебуваю на вулиці неподалік СБУ, не здійснюючи жодних незаконних або підозрілих дій. Я не мав зброї в руках, не поводився агресивно, не втручався в роботу правоохоронців, не створював загрози для громадського порядку. Попри це, двоє співробітників СБУ, а саме особи з ID 6779088 та 6861366, без жодного попередження, без пояснень, без жодного діалогу чи хоча б натяку на відпрацювання через /me або /do, почали здійснювати тиск на мене за допомогою транспортного засобу, в буквальному сенсі давлячи мене без будь-якої RP-підстави. Це є прямим, безапеляційним порушенням пункту про Deathmatch (ДБ). Водночас це демонструє глибоке нерозуміння етики співробітників силових структур, відсутність базових RP-навыків та повну зневагу до внутрішніх протоколів.
Вже на таймкоді 0:39 інший співробітник, ID 6861366, без попередження, без жодної візуалізації чи опису своїх дій через /me, без зазначення обставин чи ознак загрози, використовує проти мене тайзер. Я не чинив спротиву, не намагався втекти, не мав при собі зброї, не порушував порядок — отже, застосування засобу фізичного впливу було абсолютно незаконним та суперечило будь-якій логіці деескалації ситуації. Це не просто порушення етапності застосування сили, це пряме НРП КОП, коли фізичне насильство застосовується для розваги або зловживання службовим становищем, а не через реальну загрозу.
Подальші дії ще більше поглиблюють правове свавілля. На таймкоді 0:42 особа з ID 6880230 без обґрунтованої причини накладає на мене наручники. Не було оголошено підозру, не було перевірено мої документи, не було проведено RP-встановлення особи, не було зафіксовано жодного опору з мого боку. Це грубе порушення процедури RP-взаємодії, адже кожне затримання повинне супроводжуватись відповідною послідовністю дій. Натомість я, як гравець, був фактично позбавлений права участі у грі, мої права були проігноровані, а RP-ситуація зведена до банального “пов’язали і повезли”.
Далі – ще серйозніше. З 2:33 по 2:49 я піддався відвертому словесному приниженню, образам, грубому ставленню з боку Лідера СБУ, особи з ID 6942. Усі ці дії відбувались прилюдно, у присутності інших співробітників. Мова йде про відкрите ОСК, нецензурну лексику, що є грубим порушенням правил НРП Лідера, а також демонстрацією тотальної зневаги до статусу громадянина, RP-гравця і просто людини. Подібна поведінка не лише шкодить авторитету самої фракції, але й створює атмосферу безкарності та тиску на гравців, які намагаються дотримуватись RP, але стикаються з подібними представниками влади.
І це ще не все. Під час транспортування мене до КПЗ НПУ м.К мені не було зачитано права Міранди, як того вимагають правила RP та закони фракційного затримання. Міранду мені зачитала вже у самому КПЗ особа з ID 6942, яка взагалі не була суб’єктом мого затримання. Це повністю нівелює легітимність затримання, адже право зачитувати Міранду має лише той співробітник, який безпосередньо здійснив арешт, а не будь-який третій працівник, який приєднався згодом. Це ще одне грубе порушення — порушення правил затримання, процесуальної логіки та реалізації RP-повноважень.
На завершальному етапі цього ганебного інциденту, на таймкоді 4:50, мені відмовили у виклику адвоката, попри моє неодноразове прохання. Це — чергове порушення базових прав людини, коли людину ізольовують, затримують і при цьому повністю позбавляють можливості захистити себе у правовому полі. В умовах RP-сервера, де ми маємо симулювати цивілізовану правову державу, така поведінка є просто диким знущанням над самою суттю гри та її правилами. Я був ізольований, принижений, безправний, і все це — в рамках дій однієї державної фракції.
У зв’язку з усім викладеним, я вимагаю негайного відсторонення Лідера СБУ м.К з ID 6942 за численні порушення: НРП Лідер, перевищення повноважень, образи гравця, порушення правил затримання, порушення етапів застосування сили, ігнорування RP-етапів, порушення прав людини та дискредитація фракції. Також вимагаю розслідування дій співробітників з ID 6779088, 6861366 та 6880230, які разом створили ситуацію з повною зневагою до чинних RP-принципів та авторитету фракційної структури. Подібна поведінка не має залишатися безкарною. Інакше це створює прецедент, коли силові структури можуть робити все, що їм заманеться, не боячись жодної відповідальності. Також прошу перевірити знання лідером ID 6942 внутрішніх правил, бо його дії вказують на повну некомпетентність та непрофесіоналізм у веденні фракції.
З повагою, Дава Борщук
ID: 4538
- Докази (скріншот/відео): Клик
ТАЙМ КОД
0:23- ДБ - 6779088+6861366
0:39- НРП УДАР ТАЙЗЕРОМ И БЕЗ РП+ УДАР БЕЗ ПРИЧИНЫ+Порушення застосування Сили - 6861366
0:42- НРП КАФ - 6880230
2:33до2:49- ОСК ОТ ЛИДЕРА- 6942
3:42 - Порушення правил Меранди - 6880230+6942
4:50- Порушення Прав Людини-6942 - Дата порушення: 12.04.2025
Останнє редагування: