ꑭ Дарій Морріс ꑭ
?|0?· 14
- Реєстрування
- 13 Лис 2024
- Дописи
- 125
- Реакції
- 71
- Бали
- 177
Дитинство
Дарія Морріс народилася 23 липня 2008 року в Києві. Вона росла у звичайній родині, де батьки багато працювали й намагалися дати дітям усе необхідне. Батько працював механіком на СТО, а мати була адміністраторкою в медичному центрі. Родина не жила розкішно, тому Дарія з дитинства знала, що за бажані речі іноді потрібно почекати.У Дарії був старший брат, який був на три роки старший за неї. Вони часто сперечалися через дрібниці, але водночас залишалися близькими. Брат був більш відкритим і товариським, тоді як Дарія з дитинства відрізнялася спостережливістю. Вона не поспішала висловлювати свою думку, доки не зрозуміє, що відбувається.
Батько часто проводив час із дітьми в гаражі. Саме там Дарія вперше зацікавилася автомобілями та механікою.
— Подай мені викрутку.
Дарія озирнулася на інструменти.
— Яку саме?
— Середню.
— Тут їх три.
Батько посміхнувся.
— Тоді подумай.
Дарії не подобалося, коли її змушували здогадуватися. Вона хотіла знати правильну відповідь одразу, але поступово зрозуміла, що не все можна отримати готовим.
З дитинства вона була досить впертою. Якщо щось не виходило, Дарія могла кілька разів повторювати спробу, перш ніж визнати, що їй потрібна допомога.
Одного разу вона вирішила самостійно полагодити старий велосипед брата. Вона була впевнена, що впорається, але поспішила й неправильно встановила одну з деталей.
Брат підійшов і подивився на велосипед.
— Ти його ремонтувала?
— Так.
— І він тепер має їхати?
Дарія промовчала.
— Даріє, він навіть колесо нормально не крутить.
— Я виправлю.
— Ти можеш просто сказати, що не вийшло.
Вона кілька секунд мовчала.
— Не вийшло.
Брат знизав плечима.
— От. Уже краще.
Для Дарії це була невелика ситуація, але вона добре запам'ятала її. Вона зрозуміла, що визнавати помилки неприємно, проте іноді це простіше, ніж намагатися приховати очевидне.
Школа та перші труднощі
У школі Дарія не намагалася стати центром уваги. Вона нормально спілкувалася з однокласниками, але не любила великі компанії, де кожен намагався перекричати іншого.Їй подобалися історія, географія та фізкультура. Особливо вона любила завдання, у яких потрібно було не просто повторити матеріал, а самостійно знайти відповідь.
Учителі часто помічали її характер.
— Морріс, ти знову сперечаєшся?
— Я просто пояснюю.
— Ти могла б просто погодитися.
— Але якщо я не згодна?
Учитель дивився на неї кілька секунд.
— Тоді хоча б пояснюй спокійніше.
Дарія кивала, хоча всередині все одно залишалася при своїй думці.
Вона не любила конфліктів, але ще більше не любила несправедливість. Якщо вважала, що когось покарали незаслужено, могла втрутитися навіть тоді, коли це не стосувалося її.
У підлітковому віці її характер став ще помітнішим. Дарія навчилася контролювати емоції, але не перестала бути впертою.
Найважче вона переживала власні невдачі.
Після невдалого тренування вона могла прийти додому, мовчки залишити речі в кімнаті й довго сидіти наодинці.
Мати якось запитала:
— Ти через тренування так засмучена?
— Ні.
— Даріє.
— Я просто програла.
— Таке буває.
— Я знаю.
Вона чудово розуміла, що поразка — нормальна частина життя. Проблема була в тому, що Дарія дуже не любила відчувати себе безпорадною.
Перша справжня зрада
Одним із найважливіших моментів її підліткового життя стала ситуація з людиною, якій вона справді довіряла.Дарія нечасто розповідала особисті речі, але поступово почала відкриватися близькому другові. Вона була впевнена, що сказане залишиться між ними.
Проте через деякий час про одну з їхніх розмов дізналися інші.
Дарія майже одразу зрозуміла, хто все розповів.
Після занять вона підійшла до нього.
— Це ти сказав?
— Я просто згадав одну річ.
— Кому?
— Та яка різниця?
— Для мене є.
Він почав виправдовуватися, але Дарія вже майже не слухала.
— Я тобі довіряла.
— Я не думав, що все так серйозно.
— Тепер думатимеш.
Після цього вона стала значно обережнішою.
Брат помітив зміни.
— Ти тепер взагалі нікому нічого не розповідаєш.
— Так спокійніше.
— Не всі люди однакові.
— Можливо.
— Тоді чому ти всім не довіряєш?
Дарія подивилася на нього.
— Бо я вже знаю, як це закінчується.
Після цього вона почала оцінювати людей не за словами, а за вчинками.
Вибір майбутнього
Коли настав час думати про майбутню професію, Дарія не хотіла займатися роботою, де кожен день був однаковим.Їй подобалося, коли потрібно було швидко реагувати, спілкуватися з людьми та відповідати за власні рішення.
Саме тому її зацікавила державна служба.
Спочатку Дарія сприймала її дуже серйозно. Вона намагалася виконувати всі завдання, не запізнювалася та не створювала проблем керівництву.
Колеги поступово зрозуміли, що Дарія не любить панікувати.
— Морріс, ти взагалі нервуєш?
— Так.
— Не схоже.
— Я просто не бачу сенсу показувати це всім.
Їй подобалося відчуття відповідальності. Вона хотіла довести насамперед собі, що здатна справлятися зі складними ситуаціями.
Проте поступово вона побачила й іншу сторону системи.
Перше розчарування
Дарія кілька разів ставала свідком ситуацій, коли однакові порушення мали різні наслідки для різних людей.Спочатку вона не могла зрозуміти, чому так відбувається.
— Чому його просто відпустили?
— Є свої причини.
— Які?
— Не все тобі потрібно знати.
Дарія не стала продовжувати суперечку.
Але запам'ятала.
Через деякий час подібна ситуація повторилася.
Цього разу вона вже не ставила питань.
Її почало дратувати не тільки те, що правила працювали по-різному. Її дратувало те, що ніхто навіть не намагався пояснити чому.
Поступово в неї з'явилося переконання, що система не завжди працює так, як повинна.
Перша помилка
Перший раз, коли Дарія переступила власні принципи, не виглядав чимось серйозним.Знайомий попросив її допомогти з однією службовою ситуацією.
— Мені потрібно, щоб ти трохи посприяла.
— Ні.
— Чому?
— Бо це неправильно.
— Ніхто навіть не дізнається.
— Мене це не цікавить.
Дарія відмовила.
Проте через кілька днів вони знову зустрілися.
Цього разу розмова була спокійнішою.
— Я не прошу тебе зробити щось серйозне.
Дарія мовчала.
— Просто допоможи один раз.
Вона довго думала.
— І що я отримаю натомість?
Це питання здивувало навіть її саму.
Зрештою вона погодилася.
Нічого страшного не сталося.
Ніхто не покарав її.
Ніхто не дізнався.
І саме це стало головною проблемою.
Наступного разу їй було вже простіше сказати «так».
Зміна
Дарія не змінилася за один день.Вона продовжувала нормально працювати, виконувала свої обов'язки та допомагала колегам.
Але всередині вже з'явилася межа, яку вона одного разу переступила.
Коли виникала схожа ситуація, вона думала:
«Минулого разу ж нічого не сталося».
Ця фраза поступово стала виправданням для нових рішень.
Спочатку вона допомагала знайомим.
Потім — людям, які могли бути їй корисними.
Пізніше з'явилися гроші та особистий інтерес.
Дарія почала переконувати себе, що вона просто користується можливостями, які дає їй життя.
Проте десь усередині розуміла, що це вже не та людина, якою вона хотіла стати.
День, коли все змінилося
Одного разу Дарія отримала пропозицію, яку вже неможливо було назвати невеликою послугою.Вона знала, що за правилами мала зробити зовсім інше.
Телефон лежав у неї в руці.
Їй зателефонували.
— Ну що?
— Я думаю.
— Ти ж розумієш, що рішення за тобою?
Дарія мовчала.
— Ніхто тебе не змушує.
Ці слова змусили її замислитися.
Бо це була правда.
Ніхто не змушував її погоджуватися.
Ніхто не тримав її за руку.
Вона сама зробила вибір.
Дарія виконала домовленість.
Після цього вона вже не могла говорити собі, що просто опинилася в неправильному місці.
Цього разу вона сама переступила межу.
Життя після рішення
Після цього Дарія стала набагато обережнішою.Вона почала менше говорити, уважніше слухати інших і запам'ятовувати деталі розмов.
Якщо раніше вона могла сперечатися через несправедливість, тепер іноді просто мовчала.
Не тому, що перестала розуміти, що відбувається.
Вона просто навчилася думати про наслідки для себе.
Дарія не любила залишати зайві докази своїх рішень і майже ніколи не говорила більше, ніж потрібно.
Її старий страх зради також нікуди не зник.
Навпаки, він став сильнішим.
Вона майже перестала розповідати людям про свої справжні думки.
Одного разу брат запитав:
— Ти взагалі комусь довіряєш?
Дарія посміхнулася.
— Тобі.
— Тільки мені?
— Тільки тобі.
Цього разу вона не жартувала.
Дарія зараз
Сьогодні Дарія Морріс уже зовсім не схожа на ту дівчинку, яка колись боялася зізнатися братові, що зламала його велосипед.Вона стала впевненішою, стриманішою та обережнішою.
Дарія не шукає конфліктів без причини. Вона воліє вирішувати проблеми спокійно, без зайвого шуму.
Якщо людина переходить межу, вона може просто сказати:
— Не змушуй мене повторювати двічі.
Дарія чудово розуміє, що не є ідеальною людиною.
Вона пам'ятає рішення, які приймала, і чудово усвідомлює їхні наслідки.
Її проблема ніколи не полягала у повній відсутності совісті.
Навпаки, совість у неї залишилася.
Просто з часом Дарія навчилася знаходити аргументи, які дозволяли їй жити зі своїми рішеннями.
Вона досі не переносить безглуздої жорстокості та не любить, коли сильні користуються слабкістю інших.
Вона може допомогти людині, яка справді опинилася у складній ситуації.
Але коли справа стосується її власних інтересів, колишні принципи вже не здаються такими непорушними.
Іноді вночі Дарія згадує дитинство, батька, гараж і ті часи, коли найбільшою проблемою було зізнатися у зламаній деталі.
Тоді вона розуміє, наскільки сильно змінилася.
Але наступного ранку вона встає, одягається та продовжує жити далі.
Без спроб переконати себе, що вона завжди була права.
Без красивих виправдань.
Дарія Морріс знає, що кожне важливе рішення приймала сама.
І саме тому її історія — це не історія про людину, яка одного дня стала іншою.
Це історія про людину, яка багато разів переконувала себе, що невеликий виняток нічого не змінить.
Поки одного дня не зрозуміла, що таких винятків стало занадто багато.