Схвалено RP-Біографія /Вадим Феншон

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Вадим Феншон

Новий гравець
Реєстрування
24 Сер 2025
Дописи
7
Реакції
2
Бали
13

Iм’я: Вадим Феншон​

Вiк: 34 роки​

Мiсце народження: м. Волочиськ, Україна​

Звання: Фельшер МОЗ​

Пiдроздiл: Траматологія Хірургія​

Сiмейний стан: Розлучений​

Дiти: Один син (живе з матiр’ю)​

Розділ I. Спокуса мовчання​

Моя перша професія навчила мене однієї страшної правди: мовчання іноді вбиває швидше, ніж кровотеча. Я працював медиком, бачив поранених, хворих, зневірених. У лікарняних коридорах я чув більше історій, ніж у будь-якій газеті. Люди відкривалися переді мною, бо вірили: я їх вислухаю і врятую.

Але чимало з тих історій так і залишалися у стінах лікарні. Політики замовчували катастрофи, чиновники приховували факти, а журналісти, які могли б усе це розповісти, часто піддавалися спокусі мовчання. Я відчував: мої руки лікують тіла, але моє серце прагне лікувати суспільство.

Розділ II. Спадок іншого часу​

Моє дитинство припало на епоху, коли слово мало вагу. Батько працював фельдшером у селі, мати — вчителькою. Вони навчили мене двом речам: цінувати правду і берегти людей.

Я ріс на старих газетах, які випадково потрапляли до нашої хати. Там були історії про перемоги і поразки, героїв і зрадників. Я ще тоді зрозумів: інформація — це зброя. Її можна використати, щоб врятувати, а можна — щоб знищити. І я вирішив, що колись стану тим, хто буде тримати цю зброю правильно.

Розділ III. Початок невидимого шляху
Перші статті він писав нерішуче. Це були невеликі замітки про лікарів, які, попри втому, рятували життя, та про людей, що після реабілітації шукали своє місце у суспільстві. Але саме в цих рядках відчувалася щирість, яка згодом стане його фірмовим стилем.

Одного вечора він залишився у порожньому відділенні. Світло ламп мерехтіло, а коридори тонули у тиші. Тоді він написав історію про пацієнта, що пережив війну і все одно вірив у завтрашній день. У тексті не було пафосу — лише правда, якої часто бракувало у газетних шпальтах. Ця стаття стала його першим маленьким викликом системі мовчання.

Редактор, який прочитав матеріал, здивувався:
— Ти ж медик. Навіщо тобі це?
Він відповів тихо, але впевнено:
— Бо ніхто інший не скаже.

Так почалася його друга професія — журналіста без посвідчення, який писав не для кар’єри, а для того, аби в суспільстві з’явився голос звичайних людей.

Розділ IV. У серці системи​

Його запросили до невеликої редакції місцевої газети. На перший погляд це було звичайне приміщення: старі столи, друкарські апарати, стопки непрочитаних номерів. Але для нього цей простір став новим фронтом.

Першої ж ночі, коли інші пішли додому, він залишився в редакції. Перед ним лежала купа документів — звіти про закупівлі, договори, які мали занадто багато «білих плям». Він сидів, обводячи ручкою підозрілі цифри, а за вікном гасло місто. Десь у цей момент він зрозумів, що боротьба за правду часто виглядає як нескінченна робота над паперами, але її результат може змінити життя сотень людей.

Нічна тиша порушувалася лише гуркотом старого вентилятора й цоканням годинника. Йому здавалося, що час завмер, але кожна хвилина наближала його до майбутнього викриття.

Тоді він уперше відчув, що справжній медіа-лідер — це не лише директор чи керівник. Це людина, готова сидіти ночами, відшукуючи правду серед тисячі рядків брехні.

Хочеш, я продовжу так розширювати поступово всі розділи, щоб вийшло повних 15 000 символів?

Розділ V. Розплата за принципи​

Коли ти пишеш правду, вороги з’являються швидко. Одного дня мене викликали до кабінету керівництва лікарні. Там сиділи не лише мої начальники, а й кілька «гостей» з міської адміністрації. Вони говорили м’яко, але слова їхні були холодними: «Припини писати. Або втратиш роботу».

Я не припинив. І справді втратив роботу. Мої статті більше не друкували у місцевих газетах. Дехто з колег відвернувся. Але натомість я отримав інше — свободу. Я зрозумів: моя кар’єра медика закінчилася, але почалася справжня кар’єра журналіста.

Розділ VI. Війна іншого типу​

Замість війни з інфекціями я вступив у війну з брехнею. Я створив маленьке онлайн-видання разом із двома друзями. Ми працювали без грошей, ночами, іноді просто з телефонів. Але ми знали: те, що ми робимо, потрібне людям.

Ми викривали корупцію, показували правду про роботу державних структур, розповідали історії простих людей. Це була війна іншого типу — інформаційна. І я зрозумів: я більше не просто медик, я воїн іншого фронту.

Розділ VIII. Контрзрада​

З часом у нашій редакції з’явилися ті, хто прагнув використати нас для власних цілей. Політики пропонували гроші, аби ми мовчали про їхні справи. Бізнесмени хотіли купити наші тексти. Дехто з моєї команди почав хитатися.

Але я обрав інший шлях. Я відкинув усі пропозиції, бо знав: якщо зрадити один раз — зраджуватимеш завжди. Це була моя контрзрада: я зрадив систему, але не зрадив себе. І саме це дозволило мені зберегти честь і довіру читачів.

Розділ IX. Людина без звання​

Мене більше не називали лікарем, хоча диплом я мав. Я ще не був і журналістом офіційно — не мав картки, не був у великих редакціях. Я був ніби людина без звання.

Та саме в цій «безіменності» я відчув найбільшу силу. Бо я міг бути будь-ким: блогером, аналітиком, письменником. Я міг говорити правду без обмежень і не боятися, що хтось відбере у мене значок чи посаду.

Цей період навчив мене головному: сила журналіста не у званнях, а у довірі людей.

Розділ X. В майбутнє без глянцю​

Сьогодні я стою на порозі нового етапу. Моє завдання — не лише писати, а й будувати. Я хочу створити ЗМІ нового покоління: чесне, сучасне, незалежне. Без глянцю, без штучного блиску, без порожніх обіцянок.

Я бачу майбутнє, де моє видання стане платформою для тих, кого ніхто не слухає. Де молоді журналісти навчаться говорити правду. Де суспільство матиме справжній голос.

Я пройшов шлях від лікарняних палат до редакційних кабінетів. І тепер готовий очолити свій медіапроєкт як директор ЗМІ. Не для слави, а для правди. Бо лише правда здатна врятувати наше суспільство так само, як колись я рятував людські життя

Сергій Пасечник

Фанaт бaунті з кокoсом
Активний гравець
Реєстрування
13 Лис 2024
Дописи
1,086
Реакції
512
Бали
253
Вітаю, шановний гравець!
Прочитавши Вашу біографію, виношу вердикт:
Cхвалено!

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі