Вася Армен
Новий гравець
- Реєстрування
- 16 Лип 2025
- Дописи
- 21
- Реакції
- 1
- Бали
- 6
Семчук Василь Романович — Життєвий шлях молодого айтішника з великими мріями
Частина 1: Дитинство, що формує характер
Мене звати Семчук Василь Романович. Я народився 13 січня 2009 року в місті Чернівці — чарівному місті на заході України, де збереглися старовинні вулиці, традиції, і де навіть повітря пахне історією. Чернівці завжди були для мене особливим місцем — тут минуло моє дитинство, тут я пізнавав світ, робив перші кроки до дорослого життя і вчився розуміти, ким хочу бути.Моє життя з самого початку не було простим. Коли мені було всього 7 років, я втратив тата. Він помер у 2016 році. Втрата батька — це глибока рана, яка залишає слід у кожному хлопцеві. Але саме такі моменти вчать нас бути сильними. З того часу мама стала для мене і матір’ю, і батьком, і найголовнішою опорою. Вона — людина, яку я глибоко поважаю і люблю. Маму звати Любов, і вона, попри всі труднощі, завжди боролася за нашу родину.
Я не один у сім’ї — маю старшу сестру Мар’яну та середнього брата Вадіма. Ми різні, у кожного свої інтереси, свій характер, але в одному ми схожі — ми завжди підтримуємо один одного, особливо коли важко. Сім’я — це моя фортеця, моя точка опори, звідки я черпаю сили.
Наша родина не має особливих традицій чи гучних історій, але ми пройшли через реальні випробування, які навчали нас бути разом. Мені з малих років довелося дорослішати швидше, ніж іншим. Я бачив, як мама працює, щоб прогодувати нас, як бореться з труднощами без нарікань. Саме це сформувало у мені прагнення бути корисним, сильним, самостійним.
Частина 2: Навчання і перші кроки у світі технологій
Я навчаюся на айтішника. Звісно, інформатика — мій улюблений предмет, бо саме там я можу вільно мислити, експериментувати, створювати. Мене з дитинства приваблювали комп’ютери, але тільки згодом я зрозумів, що за цим світом — майбутнє. Програмування для мене — не просто набір кодів, а можливість втілювати ідеї в реальність.Хоч я і не брав участі в олімпіадах чи конкурсах, я постійно вчуся самостійно. У сучасному світі найбільший скарб — це не медаль чи диплом, а знання, які ти можеш застосовувати. Я самостійно розбираюся у нових мовах програмування, дивлюся відеоуроки, читаю форуми. Навіть якщо щось не виходить з першого разу — я не здаюся. Мені подобається вчитися, бо це відкриває нові горизонти.
Хоч моє життя не було встелене трояндами, я не вважаю себе нещасним. Навпаки — я вдячний за всі труднощі, які мене загартували. Мій характер трохи нервовий, іноді емоції беруть верх, але з кожним роком я вчуся краще розуміти себе і контролювати ситуації. Цей шлях — не простий, але він мій, справжній.
Частина 3: Новий етап — переїзд у Бельгію
У 2024 році моє життя різко змінилось — я разом із родиною переїхав до Бельгії. Це був нелегкий крок. Залишити рідне місто, друзів, звичне середовище — непросто, особливо у 15 років. У Чернівцях я знав кожен куточок, а тут усе чуже: нова мова, нові обличчя, інший ритм життя. Але саме зміни загартовують людину.Перші місяці були складні. Я відчував себе чужим, іноді — загубленим. Було важко адаптуватись: інша система навчання, нові правила, і навіть звичайне спілкування іноді вимагало зусиль. Але я ніколи не здавався. Я казав собі: «Ти мусиш. Ти приїхав не просто так. Тут твій шанс».
Поступово я почав звикати до бельгійського життя. І, правду кажучи, воно має свої переваги. Найбільше мені сподобалося, що тут високо цінують працю. У Бельгії добре платять — і це одразу кидається в очі. Люди, які хочуть працювати, можуть жити достойно. І я зрозумів: якщо я зараз вкладатиму у своє навчання, то через кілька років зможу жити саме так, як мрію.
Я не залишив програмування — навпаки, у новому середовищі ще більше захотів розвиватися. В Бельгії я побачив, як технології просунуті в освіті, як багато можливостей є для тих, хто хоче вчитися. І я чітко сказав собі: я стану айтішником. Не просто кимось, а фахівцем, який заробляє, створює, реалізовує ідеї і будує майбутнє.
Частина 4: Мрії, що ведуть уперед
Мрії… У кожного вони свої. Хтось мріє про славу, хтось — про подорожі. А я маю прості, але дуже щирі цілі. Найперше, я мрію побудувати будинок для мами. Вона віддала мені все: любов, підтримку, сили. Вона витягнула нас із темряви після втрати тата, і я зобов’язаний їй щастям. Я хочу, щоб вона жила у власному просторому домі, мала свій сад, пила чай на веранді і нарешті відчула спокій.Моя друга мрія — купити BMW M5 F90. Це не просто машина. Це символ сили, швидкості, успіху. Це моя ціль, яка постійно тримає мене в русі. Я часто уявляю, як сідаю за кермо цієї автівки, вмикаю улюблену пісню Kizaru — Oh Whou — і їду, знаючи, що всього досяг сам. Це мрія не для понтів — це доказ того, що якщо ти хочеш і працюєш — усе можливо.
Моя третя, глибока мрія — перемога. Перемога України, перемога справедливості, перемога добра над злом. Я українець, і навіть у Бельгії серце моє з рідною землею. Я вірю, що ми вистоїмо, ми відбудуємось, і кожен з нас зробить свій внесок у майбутнє Батьківщини.
Частина 5: Погляд у майбутнє
Я не ідеальний. Іноді нервуюсь, іноді помиляюсь. Але я завжди встаю і йду далі. Я знаю, що життя не буде легким — але мені не потрібна легкість. Мені потрібна справжність.Я планую закінчити навчання, вивчити кілька мов програмування, влаштуватися на роботу в ІТ-компанію. Потім — накопичити кошти, реалізувати свої мрії, допомогти мамі, підтримувати рідних, жити з гордо піднятою головою. Я не хочу чекати дива — я сам його зроблю.
Частина 6: 5 років потому — мрії стають реальністю
Ранок. 7:45. У вікно ллється м’яке світло — Бельгія зустрічає тебе новим днем. Ти прокидаєшся у власній невеликій, але затишній квартирі. Не орендованій — купленій за чесно зароблені гроші. На столику — ноутбук, біля ліжка — новенький iPhone, а в телефоні — повідомлення від мами: «Синочку, дякую, що зробив мою мрію реальністю».Уже рік, як ти побудував для неї будинок під Чернівцями. Просторий, теплий, зі справжнім садом, де вона щодня вранці поливає квіти. Там живе й твоя сестра Мар’яна, а брат Вадім допомагає по господарству. Ви часто дзвонитеся. Родина — твій тил.
8:20 — ти вже за кермом. І не просто авто, а BMW M5 F90. Чорна, як ніч, з потужним двигуном і системою, яку ти сам вдосконалив через бортову панель. У салоні лунає Kizaru — улюблений трек, а ти їдеш на офісну зустріч з командою: ти лід інженер у великій ІТ-компанії. Працюєш не на когось, а з кимось — бо встиг створити маленький стартап, що зараз росте.
У тебе є колеги з України, Польщі, Німеччини. Ти говориш англійською впевнено, а ще розумієш французьку та трохи нідерландську — все це прийшло за роки в Бельгії. У вільний час ти вчиш інших — записуєш відео на YouTube, де показуєш, як хлопець із Чернівців, без зв’язків і багатства, зміг усе побудувати сам.
Іноді ти приїжджаєш в Україну. Стоїш на подвір’ї власного будинку мами і просто мовчки дивишся на небо. Раніше ти мріяв. Тепер — дієш.
Частина 7: Що значить бути Василем Семчуком
Бути мною — це не про ідеальність. Це про шлях. Я — звичайний хлопець із простого міста. Я не мав легкого старту. Я не вигравав конкурсів. Я не мав блату. Але я мав те, що не купиш за гроші: волю, характер, вогонь всередині.Мене звати Семчук Василь Романович. Я народився в Україні, виріс у любові, втратах, боротьбі і мріях. Я живу в Бельгії, але серце моє — українське. Я не здаюся, коли важко. Я не боюсь нового. Я не вірю у випадковості. Я знаю: все, що буде — залежить тільки від мене.
Мій шлях тільки починається. Я ще зроблю багато помилок. Але я ніколи не зраджу своїх цілей.
Я — хлопець, який хотів просто побудувати мамі дім і купити машину. Але насправді, я будую більше — своє життя, своє ім’я, свою історію.