- Реєстрування
- 10 Сер 2023
- Дописи
- 462
- Реакції
- 614
- Бали
- 153
до Офісу Генерального прокурора Західної України
ЗАЯВА
Я, Майкл Пітерсон, громадянин України,
подаю скаргу на Генрала / Максима Федчака / Генерал / №6791645
Я, Майкл Пітерсон, громадянин України,
подаю скаргу на Генрала / Максима Федчака / Генерал / №6791645
1. Суть порушення: Я адвокат, прибувши на виклик о 21:44 09.02.2026 зафіксував порурешення процесуальних дій від Генерала НПУ а саме Максима Федчака, порушення полягає в 70.5 Закону «Про НПУ» та Стаття 15.2 Закону «Про НПУ», на базі цього я висунов рекомендацію згідно ст.9.1.7 Закону про "Адвокатуру" яка перебачає ініціювання припинення процесуальних дій, в чому мені було відмовлено, хоча стаття не передбачає рішення від працівника правоохороних органів, це порушення передбачається ст. 15.1.4 Закону «Про адвокатуру», Працівники НПУ зобов'язані беззастережно виконувати вимоги прокурора (ст. 1.4 Закону «Про НПУ»). Відмова адвокату в ініціюванні такого нагляду перешкоджає правосуддю, що кваліфікується як - Перевищення службових повноважень (Стаття 8.11 ККУ), Службова недбалість (Стаття 8.12 ККУ) та Незаконне затримання (Стаття 9.4 ККУ).
2. Організація: Верховна Рада України ( Асоціація Адвокатів України )
3. Докази: Прошу прокурора надати запит до Генерала НПУ, згідно статті 10.1 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» докази та матеріали справи які знаходяться у адвоката до суду можуть вважатися за адвокатську таємницю, тому прошу розглянути можливіть о перегляді доказів з боку працівника НПУ, він зобов'язується вести фіксацію згідно ст.41.1 КПКУ.
4. Дата та час події: 21:44 09.02.2026
5. Контактні дані: imkava
6. Свідки: Адвокат: Майкл Пітерсон, затриманий: Олексій Мопуханський
Прошу здійснити перевірку зазначених фактів та вжити відповідних заходів реагування згідно із законом.
Дата: «9» Лютого 2026р.
Підпис: