Розглянуто ГС держ

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Владислав Станкевич

Старожила UKRAINE GTA
Реєстрування
28 Тра 2023
Дописи
250
Реакції
418
Бали
123
1. Ваш нікнейм: Владислав Станкевич
2. Нікнейм адміністратора: Ярослав Свиридов
3. Суть скарги: 29.03.2026 відбувся рейд на центральному ринку. Співробітники МВС затримали безпідставно усіх осіб які перебувають на центральному ринку, хочу зауважати кожного хто там знаходився, посилались ці співробітники на статтю КПКУ 30 пункт 8 , хоча положення статі 29 - 1. Рейд (облава) — це особлива форма слідчої дії, часто спецоперація, що полягає у комплексному проведенні обшуку території, житлових приміщень та іншої приватної або державної власності, обшуку, затриманню та подальшому арешту всіх осіб, які підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення. Сам факт перебування на території проведення рейду не є автоматичною підставою для арешту. З наведеного тексту випливає, що арешту підлягають саме особи, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення. Якщо такої підозри щодо мене не було обґрунтовано, то моє затримання є незаконним. Усіх осіб без підставно було затримано посилаючись на цю статтю рейда, та проведено поверхневий обшук, але до нього ще не дійшли. Кожну особо було затримано порушуючи стадії захисту примусу, кожен співробітник МВС розпочав з третьої стадії , що це за рейд такий у співробітників МВС. Вважаю дії працівників поліції під час проведення рейду на центральному ринку незаконними, оскільки до мене та інших осіб було безпідставно застосовано спеціальний засіб - електрошоковий пристрій (тайзер), поліцейський зобов’язаний заздалегідь попередити особу про застосування спеціального засобу та надати достатньо часу для виконання законної вимоги, якщо лише не існувало безпосередньої загрози життю чи здоров’ю. Такого належного попередження мені не було надано / або попередження було формальним і не дало можливості виконати вимогу.
Прошу звернути увагу на те, що під час рейду на Центральному ринку працівники провели обшук усіх осіб, які знаходилися на місці події, без розбору та без встановлення індивідуальних підстав. Згідно з пунктом 4 статті 12, обшук особи можливий виключно, якщо вона підозрюється у скоєнні злочину. Виникає логічне питання: на якій підставі близько 20 осіб, які просто стояли на Центральному ринку, були автоматично визнані такими, що підпадають під підозру. Окремо звертаю увагу на грубе порушення з боку працівників МВС: близько 20 осіб безпідставно утримувалися в наручниках, при цьому не було жодних відігровок чи пояснень щодо підстав такого обмеження свободи, а також щодо того, до чого саме цих осіб було пристебнуто. єдине що було роз'ясненно це що стаття 30, частина 8 і все. Якщо ви не в змозі зробити рейд без порушення чиного законодавства, то навіщо їх проводити? Дозвіл на рейд від генерального прокурора на форумі в розділі я не знайшов, тому пишу на гс держ.
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео):
, https://ibb.co/hRvv30dh , https://ibb.co/cSRJ0MVs
5. Дата порушення:29.03.2026

Ярослав Свиридов

ГА | Чорноморський край
Головний Адміністратор
Реєстрування
11 Жов 2024
Дописи
2,533
Реакції
1,632
Бали
253
Вітаю
На центральному ринку немає системних обмежень щодо продажу заборонених речовин/товарів (алко, петра, зброя тощо), тому під час рейду в першу чергу працівники здійснюють контроль продажу товарів, що знаходиться у наметі, друге, оскільки першочергово виявити чий цей намет без порушення правила MG не можливо, то під підозру попадають усі гравця які знахотяться на території ЦР.

Арешт осіб відбувається першочергово для того аби запогібти виходу з гравців з гри тим самим зриваючи рейд/перевірку, друге запобігти покиданню території ЦР цим самих не знищуючи докази продажу заборонених товарів/речовин у наметі.

У вашому відео використання тайзеру насправді є не обґрунтованим, але я також перегляну відеодоказ співробітника щоби мати ціле уявлення, що відбувалося на рейді.

Обшук проводився також згідно підозри про зберігання, продаж та виготовлення нелегальних речовин. Оскільки, якщо думати логічно у людей є час аби підійти до свого намету та зняти з продажу заборонені товари. На основі цього було проведено обшук громадян на перелік предметів які вони виставляли на продачу чи купили у наметі.
Це зазначено у статті яку ви самі також написали: Рейд (облава) — це особлива форма слідчої дії, ... обшуку, затриманню та подальшому арешту всіх осіб, ...
Оскільки людський фактор бажання униктути покарання вище РП, працівникам МВС доводиться застосовувати всі законні мири аби сприяти проведеню рейду.

Якщо у вас є ідеї або пропозиції щодо покращення проведення даного заходу ви можете звернутися до мене в ОП для вирішення або втілення цих ідеї.

Очікуємо відповіді ГА та ЗГА

Валерія Савченко

❤️
Активний гравець
Реєстрування
28 Лют 2024
Дописи
4,030
Реакції
2,699
Бали
253
Вітаю.

ГС Держ. надав вам відповідь вище, з котрою я повністю згодна.

Для закриття додаткових запитань ви можете зв'язатись з ним і вирішити ваші питання у войсі.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі