- Реєстрування
- 31 Тра 2024
- Дописи
- 69
- Реакції
- 28
- Бали
- 63
🎙️ Правила проведення ефірів ЗМІ [1+1]
Основні правила
- Черговість: Займати ефір можна тільки після завершення попереднього (заборонено перебивати).
- Локація: Тільки ефірна кімната. Примітка: Дозволено прямі ефіри з місця подій (мітинг, важлива подія, затримання злочинця тощо).
- Грамотність: Максимальне дотримання правил пунктуації та мови.
- Представлення: Вільна форма, достатньо вказати ім'я та прізвище.
- Тематика: Один ефір — одна тема.
- Спілкування: Ввічливе поводження зі слухачами.
- Мова: Виключно українська.
- Інтервал: Між ефірами — 10 хвилин (якщо тема повторюється — 60 хвилин).
- V.I.P. Реклама: Максимум 11 рядків (включно із заставкою).
- Технічні паузи: Мінімальний час між рядками — 4 секунди (Sleep 4000).
- Покарання: Недотримання правил тягне за собою догану або блокування чату (мут).
❌ Заборонено
- Використання ненормативної лексики/образ.
- Повторення одного і того ж рядка кілька разів.
- Будь-яке введення в оману/обман.
- Використання ефіру в особистих цілях або як OOC чат.
- Порушення правил чату: MG/CapsLock.
- Проведення одного ефіру на кілька тем.
- Залишати переможця без призу.
- Привласнення призових грошей.
- Рекламні паузи під час ефіру.
- Редагування оголошень під час ефірів.
✅ Дозволено
- Збір грошей на проведення ефіру.
- Привітання переможця.
- Реклама бізнесів/організацій (тільки для VIP-реклами).
📡 Процедура заняття ефіру
- Дізнатися в рації організації, чи вільна хвиля.
- Якщо протягом 30 секунд відповіді немає, можна зайняти хвилю через фракційний чат.
- Перед виходом обов'язково попередити організацію.
Приклади:
- Заняття: [Рація організації] Чи зайнята ефірна хвиля? / [Рація організації] Відповіді не отримав, займаю ефірну хвилю.
- Звільнення: [Рація організації] Звільнив ефірну хвилю.
📖 Приклади оформлення
V.I.P. Реклама
/news ..::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.. /news Доброго часу, шановні радіослухачі, з Вами я, Ім'я Прізвище. /news V.I.P реклама - від 5 до 8 рядків з ТЕГом [VIP] /news Сьогодні з Вами був я, Ім'я Прізвище. /news ..::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..
Вікторина (напр. "Вгадай столицю")
/news ..::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.. /news Усім добрий день/вечір радіо-слухачі 1+1! А з Вами, ведучий - Ім'я Прізвище! /news Тема ефіру - Гра "Вгадай столицю". Що ж, ми починаємо! /news Мій номер телефона - "номер", пишіть варіанти відповіді. Приз - "сума" (до 50.000 грн). /news Перше питання: Столиця Бельгії? /news Зупиняємось! Перший відповів "Ім'я Прізвище", отримує бал. /news [Задаєте питання 2 та 3...] /news Переможець - "Ім'я Прізвище", отримує нагороду. Вітаємо! /news На цьому ефір завершується, з вами був Ім'я Прізвище. /news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..
Погода на сьогодні
/news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.. /news Усім добрий день/вечір радіо-слухачі 1+1! З Вами, ведучий - Ім'я Прізвище. /news Тема ефіру: "Прогноз погоди" по Україні. /news У м. Дніпро: вдень 25° тепла, вночі 18° та невеликий вітер. /news У м. Харків: вдень 23° тепла, вночі 13° та невеликий вітер. /news У м. Полтава: вдень 22° тепла, вночі 11° та невеликий вітер. /news На цьому ефір завершується, з вами був ведучий - Ім'я Прізвище. /news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..
Інтерв'ю
/news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.. /news Усім добрий день/вечір радіо-слухачі 1+1! З Вами, ведучий - Ім'я Прізвище. /news Сьогодні у нас в гостях - "Посада", Ім'я Прізвище. /news Ну що ж, "Ім'я", розкажіть, як Ваші справи? /news [Ім'я гостя] Відповідь гостя. /news Дякуємо за інтерв'ю! З Вами був ведучий Ім'я Прізвище та наш гість Ім'я Прізвище. /news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.