Правила ЗМІ | Правила проведення ефірів [П.П.Е.]

Іван Панкратов

02 | Лідер ЗМІ
Лідер
Реєстрування
31 Тра 2024
Дописи
69
Реакції
28
Бали
63

🎙️ Правила проведення ефірів ЗМІ [1+1]

Основні правила

1. Черговість: Займати ефір можна тільки після завершення попереднього (заборонено перебивати).​
  2. Локація: Тільки ефірна кімната. Примітка: Дозволено прямі ефіри з місця подій (мітинг, важлива подія, затримання злочинця тощо).​
  3. Грамотність: Максимальне дотримання правил пунктуації та мови.​
  4. Представлення: Вільна форма, достатньо вказати ім'я та прізвище.​
  5. Тематика: Один ефір — одна тема.​
  6. Спілкування: Ввічливе поводження зі слухачами.​
  7. Мова: Виключно українська.​
  8. Інтервал: Між ефірами — 10 хвилин (якщо тема повторюється — 60 хвилин).​
  9. V.I.P. Реклама: Максимум 11 рядків (включно із заставкою).​
  10. Технічні паузи: Мінімальний час між рядками — 4 секунди (Sleep 4000).​
  11. Покарання: Недотримання правил тягне за собою догану або блокування чату (мут).​

❌ Заборонено

1. Використання ненормативної лексики/образ.​
  2. Повторення одного і того ж рядка кілька разів.​
  3. Будь-яке введення в оману/обман.​
  4. Використання ефіру в особистих цілях або як OOC чат.​
  5. Порушення правил чату: MG/CapsLock.​
  6. Проведення одного ефіру на кілька тем.​
  7. Залишати переможця без призу.​
  8. Привласнення призових грошей.​
  9. Рекламні паузи під час ефіру.​
  10. Редагування оголошень під час ефірів.​

✅ Дозволено

1. Збір грошей на проведення ефіру.​
  2. Привітання переможця.​
  3. Реклама бізнесів/організацій (тільки для VIP-реклами).​

📡 Процедура заняття ефіру

1. Дізнатися в рації організації, чи вільна хвиля.​
  2. Якщо протягом 30 секунд відповіді немає, можна зайняти хвилю через фракційний чат.​
  3. Перед виходом обов'язково попередити організацію.​
Приклади:
  • Заняття: [Рація організації] Чи зайнята ефірна хвиля? / [Рація організації] Відповіді не отримав, займаю ефірну хвилю.​
  • Звільнення: [Рація організації] Звільнив ефірну хвилю.​

📖 Приклади оформлення

V.I.P. Реклама

/news ..::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.. /news Доброго часу, шановні радіослухачі, з Вами я, Ім'я Прізвище. /news V.I.P реклама - від 5 до 8 рядків з ТЕГом [VIP] /news Сьогодні з Вами був я, Ім'я Прізвище. /news ..::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..

Вікторина (напр. "Вгадай столицю")

/news ..::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.. /news Усім добрий день/вечір радіо-слухачі 1+1! А з Вами, ведучий - Ім'я Прізвище! /news Тема ефіру - Гра "Вгадай столицю". Що ж, ми починаємо! /news Мій номер телефона - "номер", пишіть варіанти відповіді. Приз - "сума" (до 50.000 грн). /news Перше питання: Столиця Бельгії? /news Зупиняємось! Перший відповів "Ім'я Прізвище", отримує бал. /news [Задаєте питання 2 та 3...] /news Переможець - "Ім'я Прізвище", отримує нагороду. Вітаємо! /news На цьому ефір завершується, з вами був Ім'я Прізвище. /news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..

Погода на сьогодні

/news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.. /news Усім добрий день/вечір радіо-слухачі 1+1! З Вами, ведучий - Ім'я Прізвище. /news Тема ефіру: "Прогноз погоди" по Україні. /news У м. Дніпро: вдень 25° тепла, вночі 18° та невеликий вітер. /news У м. Харків: вдень 23° тепла, вночі 13° та невеликий вітер. /news У м. Полтава: вдень 22° тепла, вночі 11° та невеликий вітер. /news На цьому ефір завершується, з вами був ведучий - Ім'я Прізвище. /news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..

Інтерв'ю

/news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.. /news Усім добрий день/вечір радіо-слухачі 1+1! З Вами, ведучий - Ім'я Прізвище. /news Сьогодні у нас в гостях - "Посада", Ім'я Прізвище. /news Ну що ж, "Ім'я", розкажіть, як Ваші справи? /news [Ім'я гостя] Відповідь гостя. /news Дякуємо за інтерв'ю! З Вами був ведучий Ім'я Прізвище та наш гість Ім'я Прізвище. /news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі