Розглянуто Незакона конфіскація зброї

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Микола Джеффері

Форумний Герой|Подільский Край (06)
Реєстрування
9 Лип 2025
Дописи
216
Реакції
109
Бали
88
1. Ваш нікнейм:Микола Джеффері
2. Нікнейм порушника:Денис Бурмай
3. Назва організації порушника:СБУ
4. Суть скарги:
Шановна адміністрація!
Прошу розглянути ситуацію щодо неправомірної конфіскації моєї зброї та видачі мені розшуку за нібито незаконне зберігання зброї.
Під час ситуації у мене була наявна та чинна ліцензія на зброю, однак співробітник все одно конфіскував її та видав розшук, аргументуючи свої дії введеним воєнним станом.
Наскільки мені відомо, згідно з наказом Президента від 26 травня, воєнний стан було продовжено на 30 днів. Після закінчення цього терміну подальшого продовження, наскільки я розумію, не було. У зв'язку з цим прошу перевірити, чи були на момент ситуації законні підстави для конфіскації зброї та видачі мені розшуку.
Також прошу переглянути повні докази зі сторони співробітника, оскільки під час ситуації могли бути допущені порушення RP-відігровок. Зокрема, частина дій та припущень співробітника озвучувалася у Voice без відповідних відігровок у чаті.
Крім того, співробітник самостійно визначив, що предмет є справжньою бойовою зброєю та що вона заряджена, хоча, наскільки я вважаю, такі обставини повинні були бути належним чином відіграні та підтверджені в рамках RP.
У зв'язку з вищевикладеним прошу:
  1. Перевірити законність конфіскації моєї зброї та видачі розшуку.
  2. Переглянути повні докази зі сторони співробітника.
  3. Перевірити правильність виконання ним RP-відігровок.
  4. Перевірити правомірність визначення предмета як бойової та зарядженої зброї без відповідних RP-дій.
  5. У разі підтвердження порушень — винести співробітнику догану та провести з ним профілактичну бесіду.
  6. У разі встановлення неправомірності дій — повернути мені конфісковану зброю та зняти виданий розшук.
Прошу об'єктивно розглянути ситуацію та прийняти рішення на підставі повних доказів з обох сторін.

Дякую за розгляд скарги!
5. Доказ порушення (скриншот/відео):тик
6. Дата порушення:11.08.26

Марта Петрушка

Старожила UKRAINE GTA
Лідер
Реєстрування
24 Бер 2026
Дописи
437
Реакції
463
Бали
123
Знімок екрана 2026-05-18 043346.png

Як генерал Служби безпеки України міста Києва, Марта Петрушка, вважаю за необхідне заздалегідь надати роз’яснення щодо правомірності та коректності дій співробітника СБУ Дениса Бурмая.
З метою уникнення можливих непорозумінь та забезпечення об’єктивного розуміння ситуації, хочу окремо звернути увагу на нормативно-правові підстави, якими керувався співробітник під час виконання своїх службових обов’язків.

1. Щодо військового стану ви можете ознайомитись з законом "Про правовий режим воєнного стану" ,а саме:

Стаття 20. Скасування воєнного стану:
20.1. Воєнний стан скасовується Указом Президента після нормалізації ситуації або закінчення збройної агресії.

Відповідно до положень чинного законодавства, припинення або скасування правового режиму воєнного стану має бути оформлене відповідним нормативно-правовим актом та офіційно оприлюднене у встановленому порядку.
Станом на теперішній момент відповідного указу про скасування воєнного стану на території Подільського Краю не опубліковано. Більше того, з огляду на продовження нападів з боку інтернаціоналістів та збереження загроз державній і громадській безпеці, оперативна обстановка на території краю не може вважатися стабілізованою.
Таким чином, у межах установленого правового режиму воєнний стан продовжує діяти, а відповідні органи та їхні співробітники продовжують здійснювати свої повноваження в межах наданої їм компетенції.
Відповідно, оцінка дій співробітника Дениса Бурмая має здійснюватися з урахуванням чинного правового режиму, його службових повноважень, поставлених перед ним завдань, наявної оперативної обстановки та конкретних обставин ситуації.

2. Щодо роз'яснення вам постанов та законів є чітко прописана стаття в КПК Подільського Краю, яка говорить:

Стаття 16. Обов'язки працівника, який виконує затримання:
Співробітник зобов'язаний вести та зберігати відеофіксацію при моменті порушення, процесуальних дій, допиту та іншого. Термін зберігання до закінчення усіх дій та вироку суду. У разі її відсутності докази, отримані без відеофіксації, визнаються недійсними.
Співробітник зобов'язаний пояснити адвокату причини затримання.
На першу вимогу співробітник, який проводить процес затримання, зобов'язаний надати адвокату відеозапис затримання та моменту порушення його підзахисного.
Відповідно:
Працівник Служби безпеки України не зобов’язаний самостійно надавати особі юридичні роз’яснення, консультації або здійснювати правову оцінку її дій. Надання професійної правничої допомоги та відповідних юридичних консультацій належить до компетенції адвоката.
Разом із тим, здійснити остаточний криміналістичний висновок щодо походження, виду, технічного стану та правового статусу наявної у особи зброї без проведення відповідних експертних досліджень неможливо. Проведення повноцінної криміналістичної експертизи безпосередньо під час допитної процедури також не передбачається.
У зв’язку з необхідністю встановлення всіх обставин справи, проведення відповідних перевірок та експертних досліджень особа може бути тимчасово поміщена до ізолятора тимчасового тримання — до моменту з’ясування обставин та прийняття відповідного процесуального рішення судом.
Водночас під час попереднього огляду у вашому володінні було виявлено 5 одиниць предметів, попередньо ідентифікованих як зброя. Зазначені обставини містять ознаки порушення положень Кримінального кодексу Подільського Краю, зокрема статті 69.1.
Таким чином, за наявності обґрунтованих підстав для подальшої перевірки та встановлення правового статусу виявлених предметів, невжиття передбачених процедурою заходів було б неможливим. Остаточна правова кваліфікація та висновок щодо вини особи можуть бути зроблені виключно після проведення необхідних перевірок, експертиз та відповідного судового розгляду.

Отже, дії працівника СБУ є коректними та відповідають встановленому законодавству Подільського Краю.
Просимо надалі ознайомлюватися з чинною нормативною базою, оскільки незнання законодавства не звільняє від відповідальності. Також просимо дотримуватися RP та у разі виникнення претензій звертатися до прокуратури, а не до адміністрації.
Дякуємо за розуміння.

Хмельницька.png

Денис Бурмай

З-L СБУ | Кур.НАСБ
Реєстрування
7 Гру 2023
Дописи
348
Реакції
42
Бали
73
Шановна Адміністрація!
Я, Полковник Служби Безпеки України Денис Бурмай, надаю пояснювальну записку яка має додаткову інформацію, де нібито звинувачуюсь я.
Заявник Микола Джеффері, прошу вас ознайомитися з цією інформацією додатково:
По поводу обшуку - Згідно з Законом про СБУ статтею 12 пише Підстави для проведення обшуку в розділі 4.
Особа перебуває в державному розшуку або орієнтуванні. Працівник СБУ має право обшукувати на цій підставі.

По друге так як ви сказали що вам не потрібен адвокат та телефонний звінок нам потрібно конфіскувати зброю для того щоб ви не пошкодили здоров'я це потрібно для безпеки інших злочинців в Ізоляторі Тимчасового Тримання

Все інше про воєнний стан розказали вам вище

Олександр Хмельницький

ГС Держ | 06
Куратор лідерів
Реєстрування
31 Січ 2023
Дописи
486
Реакції
188
Бали
103
Вітаю, розглянувши Вашу скаргу виношу наступний вердикт:

Детальні роз'яснення були надані лідером СБУ вище, порушень зі сторони співробітника СБУ не вбачаю

Ви отримаєте покарання за порушення Правил UKRAINE GTA
5.9. "Образа гравців" - Заборонено ображати гравців. | Мут до 140 хвилин / Бан до 10 днів

Розглянуто

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 2, Учасників: 1, Гостей: 1)

Угорі