Розглянуто Скарга СБУ Стас Флуррі

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Давид Шулик

Шановний гравець
Реєстрування
15 Сер 2024
Дописи
62
Реакції
37
Бали
21
  1. Нікнейм гравця:Стас Флуррі
  2. Особистий нікнейм:Давид Шулик
  3. Суть скарги:
  4. Я перебував на центральному ринку, де займався продажем товару (черв’яків). У цей момент розпочалась спецоперація, ймовірно, з боку співробітників Служби безпеки України. Один з них, який представився як Стас Флурі, підходив до людей і заявляв, що серед присутніх може бути особа, яка перебуває в розшуку. На мою думку, жодних обґрунтованих підстав для таких тверджень не було.
    Згодом він підійшов до мене та попросив надати паспорт. Я без заперечень передав йому документ. Після цього він поцікавився, чи маю я при собі щось незаконне. Я відповів, що ні. Коли він почав розпитувати, що саме у мене в кишенях, я зауважив, що це не є його справою без законних підстав.
    Після цього, без пояснення причин і без належних правових підстав, мене було закуто в кайданки й проведено обшук, що я вважаю неправомірними діями з боку співробітника СБУ.(за можливістю було б добре передати це до СОГ)
  5. Докази (скріншот/відео):Тиць тайм коди-(0.07 надав посвідчення та запросив паспорт) (0.54 -спитав чи нічого нема незаконного я відповів ні)(1.50 закував та почав обшук)
  6. Дата порушення:09.06.25

Холлі Моллі༒

Ст. Модератор | Центральна Україна [01]
Реєстрування
18 Чер 2023
Дописи
411
Реакції
349
Бали
68
Вітаю, шановний гравець.
Розглянувши Вашу скаргу, виношу вердикт:

Порушень від працівника СБУ не виявлено.

Співробітник працював згідно 20 статті Закону України "Про Службу безпеки України".

Стаття 20. Поверхнева перевірка
1) Співробітник СБУ може здійснювати поверхневу перевірку особи або транспортного засобу, якщо:
- Існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться правопорушник або особа, свобода якої обмежується в незаконний спосіб.
- Існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться річ, обіг якої заборонено чи обмежено або яка становить загрозу життю чи здоров’ю такої особи або інших осіб.
- Існує достатньо підстав вважати, що річ або транспортний засіб є знаряддям вчинення правопорушення та/або знаходиться в тому місці, де може бути скоєно кримінальне правопорушення, для запобігання якого необхідно провести поверхневу перевірку.
- Особа/транспортний засіб перебуває в державному розшуку або орієнтуванні.
- Надійшло звернення від громадян, що в особи/транспортному засобі є незаконні речі.

- Особа перебуває в маскі або інших речах, які не дають змоги бачити їхнє обличя.
2) Проведення обшуку та вилучення незаконних речей дозволяється в наступному випадку:
- У разі продажу товарів без відповідної ліцензії.
- У разі порушень порядку громадянином з використанням зброї/наркотичних засобів/підакцизних товарів.
- Якщо громадянин перебуває у громадському місці зі зброєю без відповідного дозволу, окрім гладкоствольної мисливської.
- Якщо за оперативною інформацією було встановлено, що особа знаходиться в алкогольному або наркотичному сп'янінні.
- Якщо особа підозрюється у вчиненні кримінального або адміністративного правопорушення.
- Якщо громадянин знаходиться в орієнтуванні.
3) Співробітнику СБУ заборонено проводити обшук затриманого без належних підстав.
4) Докази про проведення обшуку повинні зберігатись до 7 днів.

Також, так як працівник переплутав статтю, на підставі якій провів поверхневу перевірку, з ним буде проведена бесіда.

Розглянуто

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі