Ви використовуєте застарілий веб-переглядач. Цей і інші сайти можуть показуватися в ньому некоректно. Вам потрібно оновити веб-переглядач або спробувати використати інший.
Я перебував на центральному ринку, де займався продажем товару (черв’яків). У цей момент розпочалась спецоперація, ймовірно, з боку співробітників Служби безпеки України. Один з них, який представився як Стас Флурі, підходив до людей і заявляв, що серед присутніх може бути особа, яка перебуває в розшуку. На мою думку, жодних обґрунтованих підстав для таких тверджень не було.
Згодом він підійшов до мене та попросив надати паспорт. Я без заперечень передав йому документ. Після цього він поцікавився, чи маю я при собі щось незаконне. Я відповів, що ні. Коли він почав розпитувати, що саме у мене в кишенях, я зауважив, що це не є його справою без законних підстав.
Після цього, без пояснення причин і без належних правових підстав, мене було закуто в кайданки й проведено обшук, що я вважаю неправомірними діями з боку співробітника СБУ.(за можливістю було б добре передати це до СОГ)
Докази (скріншот/відео):Тиць тайм коди-(0.07 надав посвідчення та запросив паспорт) (0.54 -спитав чи нічого нема незаконного я відповів ні)(1.50 закував та почав обшук)
Стаття 20. Поверхнева перевірка 1) Співробітник СБУ може здійснювати поверхневу перевірку особи або транспортного засобу, якщо:
- Існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться правопорушник або особа, свобода якої обмежується в незаконний спосіб.
- Існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться річ, обіг якої заборонено чи обмежено або яка становить загрозу життю чи здоров’ю такої особи або інших осіб.
- Існує достатньо підстав вважати, що річ або транспортний засіб є знаряддям вчинення правопорушення та/або знаходиться в тому місці, де може бути скоєно кримінальне правопорушення, для запобігання якого необхідно провести поверхневу перевірку.
- Особа/транспортний засіб перебуває в державному розшуку або орієнтуванні.
- Надійшло звернення від громадян, що в особи/транспортному засобі є незаконні речі. - Особа перебуває в маскі або інших речах, які не дають змоги бачити їхнє обличя. 2) Проведення обшуку та вилучення незаконних речей дозволяється в наступному випадку:
- У разі продажу товарів без відповідної ліцензії.
- У разі порушень порядку громадянином з використанням зброї/наркотичних засобів/підакцизних товарів.
- Якщо громадянин перебуває у громадському місці зі зброєю без відповідного дозволу, окрім гладкоствольної мисливської.
- Якщо за оперативною інформацією було встановлено, що особа знаходиться в алкогольному або наркотичному сп'янінні.
- Якщо особа підозрюється у вчиненні кримінального або адміністративного правопорушення.
- Якщо громадянин знаходиться в орієнтуванні.
3) Співробітнику СБУ заборонено проводити обшук затриманого без належних підстав.
4) Докази про проведення обшуку повинні зберігатись до 7 днів.
Також, так як працівник переплутав статтю, на підставі якій провів поверхневу перевірку, з ним буде проведена бесіда.
Розглянуто
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)
На цьому сайті використовуються файли cookie, щоби персоналізувати контент і зберегти Ваш вхід у систему, якщо Ви зареєструйтеся.
Продовжуючи викристовувати цей сайт, Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie.