Пояснення
Я, Діма Хаванский перебуваючи при виконанні службових обов’язків, повідомляю наступне:
Під час несення служби в районі перехрестя, відомого як «перехрестя смерті», мною було виявлено особу, яка здійснювала провокаційні дії щодо мене. На вказані дії я неодноразово робив зауваження та надавав попередження про неприпустимість порушення Правил дорожнього руху. Проте вказана особа проявила халатне ставлення до моїх законних вимог, продовжуючи провокативну поведінку.
У подальшому особа вийшла з транспортного засобу зі зброєю в руках, після чого намагалася приховати її. У зв’язку з цим я здійснив затримання особи та доставив її до головного управління (ГУ) для проведення процесуальних дій.
Після прибуття до ГУ я викликав адвоката, однак адвокат протягом 3хв не відповів. У зв’язку з цим, я продовжив проведення процесуальних дій. Під час поверхневої перевірки (обшуку) у затриманої особи було виявлено дві одиниці зброї, які були вилучені у встановленому порядку.
Після завершення необхідних дій особу було поміщено до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ).