Розглянуто №29 Детальна скарга на дії співробітників СБУ, ЗСУ та Міністра ВРУ.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Руслан Містер

Старожила UKRAINE GTA
Реєстрування
17 Жов 2023
Дописи
125
Реакції
281
Бали
68
  1. Нікнейм гравця: Микола Ковач, Микита Гурін, Микола Ягольницький
  2. Особистий нікнейм: Руслан Містер 6828276
  3. Суть скарги: 1. Я їхав своїми справами трасою Київ — Дніпро. На блок-посту мене зупинив співробітник СБУ і попросив документи. Я надав документи для перевірки.
    2. Після перевірки з’ясувалося, що я не перебуваю в розшуку; є один штраф, який я миттєво сплатив онлайн.
    3. Після цього генерал ЗСУ почав вимагати від мене також показати документи. Я відмовився спілкуватися без адвоката — і повідомив, що не буду давати пояснення без захисника.
    4. Поруч був чоловік у цивільному, який говорив: «пакуйте» (або подібне). Міністр також був присутній і кілька разів втручався в РП-процес.
    5. Я попросив скласти протокол затримання та доставити мене до відділку НПУ з викликом адвоката. Натомість мене посадили в чорний Mercedes Gelandewagen і відвезли у відділок.
    6. У відділку я вдруге пред’явив документи працівнику СБУ. Після цього генерал ЗСУ виписав мені повістку. Згідно з правилами держструктури (п. 8.4), вручення повістки має проводитися у присутності працівників НПУ (мінімум 1 працівник ЗСУ + 2 працівники НПУ або СБУ). На момент вручення були лише працівник СБУ та генерал ЗСУ і Міністер ВРУ інших співробітників НПУ не було.
    7. Мені дали покарання Деморган 35 хв., хоча в протоколі та під час вручення повістки не було дотримано встановлених процедур і не було належної кількості працівників для встановлення особи.
    8. Після всього працівник СБУ виписав мені звинувачення у пунктах «непокора» і «образи» (10.30 і 10.9). Я не відмовлявся виконувати вимоги працівника СБУ та не ображав його — усі законні вимоги я виконав.
    9. Міністр і присутні дозволяли собі підбурювальні та принизливі вислови (наприклад, наказав працівнику СБУ «запхать йому кляп у рот»), що підбурило співробітника до неправомірних дій. Через це я також отримав образливий вислів у бік Міністра (я надав відповідну фразу у відповідь під тиском ситуації).
    Вважаю, що:
    дії полковника СБУ Микола Ковач є перевищенням службових повноважень;
    генерал ЗСУ (Микита Гурін) та Міністр ВРУ (Микола Ягольницький) неправильно втручалися в РП-процес, створювали тиск і допускали принизливі вислови;
    правила видачі повісток (п. 8.4) були порушені; вручення повістки відбулося без належного супроводу НПУ та СБУ.

Прошу адміністрацію:
    1. Провести розслідування інциденту та переглянути законність вручення повістки та підстав для Деморгану.
    2. Перевірити дотримання працівниками СБУ/ЗСУ та Міністром внутрішніх правил і Положень (особливо п. 8.4). 3. У разі підтвердження перевищення повноважень — вжити дисциплінарних заходів щодо винних.
    4. Відновити мою репутацію на сервері та скасувати/переглянути покарання, якщо воно виявиться неправомірним.
    5. Розглянути можливість обмежити присутність міністрів/генералів у подібних інцидентах без участі НПУ СБУ для уникнення тиску на РП-процеси.
  4. Докази (скріншот/відео)
    тайм. код 00:03 виконую вимогою співробітника СБУ, тайм код 2:15-2:40 виписує повістку Генерал ЗСУ, тайм код 2:58-2:59 Генерал після того як видав повістку каже очикуемо адвоката адвокат так і не було. Якщо потрібно для повного ознайомлення з відео можу надати у дискорл канал.
  5. Дата порушення: 09.11.2025 року

Айро Хелл

02 | Пенсія
Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
83
Реакції
125
Бали
48
Вітаю
Я.Міністр Внутрішніх справ України

І хочу надати повне пояснення
Щодо зупинки на блокпосту.
Відповідно до ст. 5.1.3.1 та 7.1.2.2, блокпости мають повне право зупиняти транспорт для перевірки документів. Співробітники СБУ діяли законно, згідно з вимогами військового часу.

Щодо перевірки документів генералом ЗСУ.
Дії генерала ЗСУ Микити Гуріна повністю відповідають ст. 4.1.1–4.1.3 — право військовослужбовців перевіряти документи осіб під час військового стану є законним і не потребує окремого дозволу НПУ.

Щодо адвоката.
Після того, як особа повідомила про бажання спілкуватися в присутності адвоката, співробітник СБУ Микола Ковач викликав адвоката одразу, що було підтверджено як особисто, так і в голосовому зв’язку. На цей момент РП-ситуація не переривалася, тому дії всіх сторін були узгоджені з правилами сервера та законом (ст. 1.3.1–1.3.3).

Щодо “пакуйте”.
Фраза не була сказано в рп чат,
Тобто бо рп Жанна особа не могла це почути

Щодо перевезення у відділок.
Доставка гравця до відділку НПУ
відбулась без порушень, у рамках військового режиму (ст. 4.1.2.3 — контроль під час патрулювання). Транспорт був службовим, затримання проводилось коректно.

Щодо вручення повістки.
Згідно з ст. 3.1.3.2, під час військового стану повістка може бути вручена особисто або через електронні/усні засоби. Присутність НПУ не є обов’язковою, якщо діє особливий порядок (що зазначено в ст. 1.3.2 підсилення повноважень ЗСУ).

Щодо ІТТ.
Покарання за 10.30 (“непокора”) і 10.9 (“образи”) було винесене законно. Відео, надане у скарзі, не містить повного запису ситуації (фрапс був вимкнений під час діалогу). Без повного запису подія не може вважатися підтвердженою.

Щодо “підбурювальних висловів”.
Жодних реальних образ не лунало. Всі слова були сказані в рамках рп-формату, емоційно але без порушення пунктів правил. Автор скарги сам відповідав некоректно, чим порушив етику діалогу.

Щодо перевищення повноважень.
Ні генерал ЗСУ, ні співробітник СБУ, ні Міністр ВРУ не перевищували своїх повноважень. Усі дії відповідають положенням ст. 4.1, 7.1 та 1.3.2, які визначають посилені права силових структур під час військового стану.

Висновок:

Дії всіх державних структур були проведені в межах Закону “Про правовий режим військового стану”.
Адвокат був викликаний належним чином.
Відеодокази з боку скаржника є неповними.
Жодного порушення правил РП або перевищення влади не було.

Що до кляпа
Я ПОВТОРЮЮ НЕ ПЛУТАЙТЕ РП ВОЙС-ЧАТ З НОНРП ЧАТОМ-ВОЙСОМ

Що до моїх дій
Я вам компетентно відповів
1.Пан ковач, почав виписувати протокол, після моїх відповіді про адвоката, а тобто при наявності адвоката процесуальні дії проводиться без НЕГО

Що до вас: Якщо не буде повного відеодоказу образ на мою адресу, (яку ви відрізали) будуть вжиті всі передбачені законом заходи реагування та притягнення до відповідальності

Останнє редагування:

Валерія Романова

ІП | Генерал НПУ | Західна Україна
Ігровий Помічник
Реєстрування
5 Лис 2024
Дописи
509
Реакції
519
Бали
153
Вітаю шановний гравець!

Розглянувши скаргу, а також переглянувши додаткові відеодокази виношу вердикт:

Гравець Микита Гурін [6835992] отримує дисциплінарне покарання. Причина: Порушення закону про порядок вручення повісток та забезпечення військового обліку, а саме Стаття 2.

Також Гравець Микита Гурін [6835992] отримує покарання за порушення правил державних організацій:
8.4. Пересуватись та здійснювати виписування повістки потрібно з працівниками НПУ для встановлення особистості. Мінімальна кількість працівників ЗСУ для вручення повістки - 1 особа, та 2 працівника НПУ або СБУ. | Деморган 45 хвилин
/jail 45

Гравець Микола Ковач [6865832] отримує дисциплінарне покарання. Причина: Перевищення службових повноважень. Зокрема зі співробітником буде проведена бесіда щодо його дій.

Гравець Микола Ягольницький [6881738] буде знятий з посади Міністра Внутрішніх справ України. Прична: Перевищення службових повноважень.

Гравець Руслан Містер [6828276] отримує покарання згідно з правилами UKRAINE GTA:
5.1. "MG" - Metagaming - Надсилання повідомлень, що містять OOC інформацію в IC чаті (з реального світу в ігровий світ - змішування чатів). До уваги також береться “)”, “.”, “?” тощо. | Мут до 45 хвилин
/pmute 30

Перепрошую також за затримку у розгляді скарги.

[Розглянуто]

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі