Схвалено [287] Внесення змін до Закон України "Про отримання закордонного паспорту"

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Денис Дасслер

Адміністратор | Північна Україна
Адміністратор
Реєстрування
9 Жов 2023
Дописи
376
Реакції
120
Бали
443
Lesser_Coat_of_Arms_of_Ukraine.svg.png

Внесення змін до Закон України "Про отримання закордонного паспорту"

Номер законопроєкту: №287
Дата: 27.06.2026
Наявна стаття:
Стаття 10-2. Пільгова ціна для СБУ,ЗСУ, НПУ становить: 14 днів- 200 000 (двісті тисяч) гривень, 7 днів 150 000 (сто п'ятдесят тисяч) гривень. Пільгу можна отримати при пред'явленні службового посвідчення.

Пропоную:
Стаття 10-2. Працівники всіх державних організацій мають право на пільгове оформлення закордонного паспорта.

Пільгова вартість оформлення становить:
14 днів — 350 000 гривень;
7 днів — 150 000 гривень.
Пільга надається за умови пред'явлення чинного службового посвідчення працівника державної організації.

Пояснення:
Законопроєкт розширює пільги на оформлення закордонного паспорта для працівників усіх державних організацій та встановлює нову пільгову вартість

Данило Аккерман

Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
30 Жов 2024
Дописи
783
Реакції
272
Бали
279
Адреса
Kropyvnytskiy
Так як зміна цих статтей була запропонована мною [277] Внесення змін до Закону України "Про отримання закордонного паспорту", хочу залишити декілька коментарів.
Незважаючи на розширення сегменту пільг для отримання паспорту, я не бачу потреби у збільшення категорій для пільг. Багато державних організацій просто не потребують пільг на закордонний паспорт. У законопроекті №277 вказано, що пільгу на паспорт мають право отримати СБУ, НПУ, ЗСУ, так як це є багатопрофільними структурами, і саме їм потрібна ця пільга на закордонний паспорт. До того ж, представники таких фракцій як МОЗ, ДКВС, ДСНС, ЗМІ рідко контактують, або навіть не контактують з іншими країнами. Також, якщо брати до уваги оновлену пільгову ціну, така зміна може призвести до "удару" по державному казначейству, адже зараз її потрібно тримати в стабільному стані. А як відомо, надання послуг з отриманням закордонних паспортів є одним з основних джерелом надходження коштів до державного бюджету.

Тому особисто я, як розробник патенту з пільговою вартістю закордонного паспорту, залишаюся нейтральним, та рекомендую залишити ціну такою як вона є

Тимофій Арвенті

Президент | Північна Україна
Реєстрування
9 Лип 2024
Дописи
87
Реакції
59
Бали
416
Службове повідомлення!

У зв'язку із виконанням обов'язків та чинним законодавством, я Президент України Тимофій Дмитрович,
ПОВІДОМЛЯЮ:
1. Законопроект буде передано на голосування парламенту.
2. Повідомити особу про розгляд законопроєкту.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі