На розгляді [287] Внесення змін до Закон України "Про отримання закордонного паспорту"

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Денис Дасслер

Молодший Адміністратор | Північна Україна
Мл.Адміністратор
Реєстрування
9 Жов 2023
Дописи
163
Реакції
70
Бали
88
Lesser_Coat_of_Arms_of_Ukraine.svg.png

Внесення змін до Закон України "Про отримання закордонного паспорту"

Номер законопроєкту: №287
Дата: 27.06.2026
Наявна стаття:
Стаття 10-2. Пільгова ціна для СБУ,ЗСУ, НПУ становить: 14 днів- 200 000 (двісті тисяч) гривень, 7 днів 150 000 (сто п'ятдесят тисяч) гривень. Пільгу можна отримати при пред'явленні службового посвідчення.

Пропоную:
Стаття 10-2. Працівники всіх державних організацій мають право на пільгове оформлення закордонного паспорта.

Пільгова вартість оформлення становить:
14 днів — 350 000 гривень;
7 днів — 150 000 гривень.
Пільга надається за умови пред'явлення чинного службового посвідчення працівника державної організації.

Пояснення:
Законопроєкт розширює пільги на оформлення закордонного паспорта для працівників усіх державних організацій та встановлює нову пільгову вартість

Данило Аккерман

Голова СБУ / Ігровий помічник | Північна Україна
Ігровий Помічник
Реєстрування
30 Жов 2024
Дописи
690
Реакції
220
Бали
103
Так як зміна цих статтей була запропонована мною [277] Внесення змін до Закону України "Про отримання закордонного паспорту", хочу залишити декілька коментарів.
Незважаючи на розширення сегменту пільг для отримання паспорту, я не бачу потреби у збільшення категорій для пільг. Багато державних організацій просто не потребують пільг на закордонний паспорт. У законопроекті №277 вказано, що пільгу на паспорт мають право отримати СБУ, НПУ, ЗСУ, так як це є багатопрофільними структурами, і саме їм потрібна ця пільга на закордонний паспорт. До того ж, представники таких фракцій як МОЗ, ДКВС, ДСНС, ЗМІ рідко контактують, або навіть не контактують з іншими країнами. Також, якщо брати до уваги оновлену пільгову ціну, така зміна може призвести до "удару" по державному казначейству, адже зараз її потрібно тримати в стабільному стані. А як відомо, надання послуг з отриманням закордонних паспортів є одним з основних джерелом надходження коштів до державного бюджету.

Тому особисто я, як розробник патенту з пільговою вартістю закордонного паспорту, залишаюся нейтральним, та рекомендую залишити ціну такою як вона є

Тимофій Дмитрович

Президент | Північна Україна
Президент
Реєстрування
9 Лип 2024
Дописи
110
Реакції
62
Бали
73
Службове повідомлення!

У зв'язку із виконанням обов'язків та чинним законодавством, я Президент України Тимофій Дмитрович,
ПОВІДОМЛЯЮ:
1. Законопроект буде передано на голосування парламенту.
2. Повідомити особу про розгляд законопроєкту.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі